Marboleny sorprèn amb un espectacle de danses al carrer

Dilluns, 27 juny 2016

300 persones i 150 balladors han participat a la Presentació de Temporada de Marboleny.

 Unes 300 persones van participar diumenge a la tarda a la Presentació de Temporada de Marboleny, la cita que l'esbart organitza cada any per presentar el treball que s'ha fet durant el curs a l'Espai de dansa d'arrel tradicional. A les 18h de la tarda al Centre Cultural de les Preses començava un espectacle que comptava amb la participació de més de 150 balladors de l'Esbat Marboleny, des dels més petits de 4 anys fins als més grans del Cos de dansa.

La tarda de dansa es va encetar amb una dansa divertiment a partir de la música Stella splendens versionada per l'Elèctrica Dharma, una creació de l'equip artístic de Marboleny pel Cos de dansa de l'esbart. A aquesta peça li van seguir diverses danses d'arreu del territori català com el Ball dels dotze mesos, les Danses de Vilanova, l'Hereu Riera o el Ball de Cascavells de Cardona. El repertori també va tenir representació de Ses Illes, amb danses com la Jota de Sa Potada o el

Bolero de Valldemossa. I durant l'espectacle hi va haver lloc també per les danses-joc interpretades pels més petits. És el cas del Peix Peixet o el Ball de la civada.

Al cap de 45 minuts de dansa va arribar la sorpresa de la tarda. Els balladors van abandonar l'escenari i van convidar el públic a sortir del centre cultural. Els carrers de les Preses es van convertir en una festa de la dansa. Els balladors, amb la música de L'Orquestrina Marboleny, una formació formada per membres de l'entitat, van acompanyar el públic a fer un recorregut per diversos carrers de les Preses mentre interpretaven danses com el Ball del Rogle, la Marieta Cistellera o la Jota de Falset. La Plaça Major va acollir el final de festa en què es va convidar el públic a ballar danses com Punta i taló, l'Esquerrana o el Ball del Gambeto, aquest cop

interpretades per la formació musical Marbolets.

La Presentació de Temporada de Marboleny d'aquest 2016 segueix la voluntat de Marboleny de no només ballar a l'escenari, sinó de portar la dansa als carrers i places, amb la màxima de ballar i fer ballar.

 

S’obren les inscripcions pel curs 2016-2017

Acabat el curs 2015-2016 ja ha començat el període d’inscripcions pel curs vinent, que s’estructura per grups, segons les edats (a partir dels 4 anys) i que començarà el 3 d’octubre.

Podeu consultar la informació sobre el nou curs a www.marboleny.cat, i us podeu posar en contacte amb nosaltres a través de l’adreça electrònica marboleny@marboleny.cat o al telèfon 972 69 34 85.

Més informació: www.marboleny.cat / marboleny@marboleny.cat / 972 69 34 85