Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2024, per Marianela Núñez

Dilluns, 29 abril 2024
Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2024, per Marianela NÚÑEZ

Un record no arriba per fer història. I la història d'un teatre, com la de cadascú, també és la història dels altres, de com un art com la dansa va migrar i va créixer en diferents latituds.
Les parets del Royal Ballet atresoren les fotografies que narren el viatge recorregut, la història reclama els seus protagonistes i la dansa a l'Argentina resplendeix amb cadascun d'aquests noms.
Amb freqüència, les institucions se submergeixen en un silenciós anonimat, sense cares ni cognoms, evitant enfrontar-se al ressò del passat.
Són les organitzacions impulsades i recolzades per l'ITI-UNESCO, com ho és el Consell Argentí de la Dansa, les que sovint fan de muralla que atura l'oblit.
Estic al vostre costat en el compromís de rescatar i revitalitzar la història de mestres, artistes i coreògrafs que han enriquit el món de la dansa, mereixedors de ser escoltats per les generacions futures. Que sapiguem tots que no som espectadors, sinó hereus d´una tradició forjada amb art, dignitat i sacrifici, nodrint el nostre camí amb vocació i amor per la bellesa. Si bé el futur i el present acaparen la nostra atenció, sense el sòlid fonament del passat, sense la fertilitat de la nostra terra, l'arbre de la dansa no pot florir. Les arrels són tradició i alhora... nutrients.
Marianela NÚÑEZ, Argentina
Ballarina
Biografia:
Amb formació inicial a l'“Instituto Superior de Arte del Teatro Colón”, Marianela Núñez, nascuda el 23 de març de 1982 a San Martin, Argentina, ha florit com una figura destacada en el món del ballet. Va entrar al Royal Ballet de Londres el 1997, on va ascendir com a ballarina principal. El seu repertori l'ha portat a captivar el públic mundial amb actuacions inoblidables en obres com "El llac dels cignes", "La bella dorment", "Romeu i Julieta" i "Giselle".
Reconeguda amb prestigiosos premis internacionals com el Premi Benois de la Danse i el Premi Laurence Olivier, i guardons nacionals com el Premi María Ruanova atorgat pel Consell Argentí de la Dansa i el 2010 el Premi Konex a la millor ballarina de la dècada.
Marianela ha rebut elogis de la crítica per les seves actuacions; el seu personatge d'Aurora va ser considerat com el millor del Royal Ballet des de 1946, demostrant la seva capacitat per captivar el públic amb la seva expressivitat i tècnica excepcionals. La seva carrera no només revela habilitat tècnica, sinó també la seva profunda noblesa i compromís amb la dansa i les generacions futures. La seva personalitat generosa i altruista l'estableix com un far d'inspiració i model a seguir en el món del ballet i més enllà.