Moixiganga de Castellterçol

Dimarts, 22 març 2016

És dissabte Sant, el dissabte de glòria, abans de la Vetlla Pasqual. Quan es fa fosc el poble resta en silenci esperant el moment de la resurrecció del Senyor. Un xiquet sent un tambor ressonar entre les pedres històriques del casc antic de Castellterçol... Un resplendor d’espelmes i torxes que amb comitiva enfila la pujada de Cal Campaner... El silenci és sepulcral...

Al arribar a la Plaça Vella, la Moixiganga prendrà forma entre la paraula i la dansa en la passió de Crist. Diverses escenes i moments dels darrers dies de Jesucrist a la Terra, des de l'Oració a l'hort, patint la flagel·lació de Jesús, la crucificació del Messies i el Dol de la Mare de Déu, per acabar després amb el Sepulcre, la Resurrecció de Jesús i l'Ascensió, punt central de la fe cristiana.

Entenem la dansa de la Moixiganga de Castellterçol com una afirmació i actualització de la Passió de Crist, de forma salvatge i dolorosa. Per això és l'element principal i al voltant del qual giren tots els actes principals de les celebracions de la Setmana Santa a Castellterçol.

Volem recordar els darrers dies de Jesucrist i és per això que us convidem el proper dissabte Sant, dia 26 de març de 2016 a les 21:30 a la plaça Vella de Castellterçol.

Esbart Rosa d'Abril de Castellterçol