Mor Jesús Ventura i Barnet

Dimecres, 18 maig 2022
Aquest dimecres de maig el cor de l’amic i músic Jesús Ventura i Barnet (1960-2022) no ha volgut lluitar més contra la malaltia que l’acompanyava. Estem tots de dol . La música de cobla,
les cobles, els esbarts, la cultura popular ha pogut gaudir de l’entusiasme d’un lluitador per la cultura d’aquest país.

Incansable fins avui mateix, ha participat i engegat nombroses iniciatives des de la dansa, des de la música, però també des de la radio i la televisió i des de nombroses entitats en les que ha
participat, entre elles l’Agrupament d’Esbarts Dansaires del que fou membre de la junta.
Ha dirigit i col·laborat amb molts esbarts, pels quals ha instrumentat i compost nombroses danses. La música per a cobla li estarà sempre agraïda per la seva tasca com a intèrpret,
compositor i director, però també per arrencar un projecte vital com és Músics per la Cobla.
Dels nombrosos premis amb els que ha estat reconeguda la seva trajectòria, és la amistat i l’estimació la que més ha ressaltat aquest darrers dies, i el que s’emporta allà on vagi.
Descansa en pau Mestre.
Segur que els grans de la música catalana t’esperen per petar la xarrada sobre la cobla.
Apunts biogràfics

Barcelona, 22 octubre 1960

Compositor, director, productor, intèrpret i activista sardanista. Estudis al Conservatori Municipal de Música de Barcelona de solfeig, conjunt coral, harmonia, contrapunt i fuga, disciplina, aquesta darrera, en la que obtingué el Premi d'Honor. Intèrpret de tible i flabiol a les cobles La Principal de Collblanc, Mediterrània (de la que fou membre fundador) i La Principal de Barcelona. 

Director de cobla. Va iniciar-se en la seva època com a flabiolaire de La Principal de Barcelona. Ha dirigit també les cobles Mediterrània, Ciutat de Cornellà, Sabadell, Juvenil de Bellpuig, Tres Turons, Catània i Mil·lenària. Actualment dirigeix la cobla Ciutat de Girona.

En l’apartat de danses tradicionals treballa intensament en la instrumentació de danses recuperades i de nova creació. 

A més de l’activitat musical, Jesús Ventura ha estat durant més de 30 d'anys director i presentador del programa de cultura popular Fes ta Festa de Ràdio 4 de RNE Barcelona, que actualment es continua emetent setmanalment al web www.festafesta.net.
Imatge aleatòria