Mostra de dansa catalana de creació

Diumenge, 13 agost 2017

Des de la seva creació, els esbarts dansaires han sabut recollir com ningú la riquesa i la varietat de les danses que es ballen a tots els territoris de parla catalana.

A més, moltes d’aquestes danses s’interpreten dins el cicle festiu del barri al que pertany cada entitat i són grans moments rituals de les festes ma- jors. Però hi ha alguns esbarts que no n’han tingut prou amb la tasca de recollir i difondre balls i la recerca constant de l’excel·lència els ha portat a la creació. El resultat són noves danses i espectacles que, basats en la tradició, la reinterpreten i creen nous llenguatges escènics.

Per això enguany neix la Mostra de Dansa Catalana de Nova Creació, un cicle que es fa al Sant Andreu Teatre (Neopàtria 54, Barcelona) durant el mes d’octubre i a on participen els esbarts Ciutat Comtal, Sant Martí i Maragall.

Es tracta de tres entitats de Barcelona que treballen en la línia de creació d’espectacles en paral·lel a la participació en les festes majors dels seus barris. Presentaran tres espectacles – ‘Essències’, ‘Acròstic’ i ‘Toc d’inici’- que són produccions que juguen amb els llenguatges més innovadors de la dansa sense deixar d’inspirar-se en balls centenaris provinents de tots els territoris de parla catalana.

 

Francesc Fabregat

Cap de cultura popular

de l’Ajuntament de Barcelona

Imatge aleatòria