Neix el cicle de Cultura Popular als Ateneus de Barcelona

Dilluns, 14 maig 2018

Quatre esbarts, tres corals, dues bandes i quatre ateneus. Aquestes són les peces bàsiques del nou cicle de Cultura Popular als Ateneus. Es farà entre els mesos de maig i juny i consisteix en nou actuacions d’àmbits ben diversos de la cultura popular barcelonina a les seus de quatre entitats històriques que pertanyen a la Xarxa d’Ateneus de Catalunya. D’aquesta manera es reforça el vincle entre els ateneus barcelonins, un autèntic reflex de la vitalitat cultural de la societat civil, i les entitats de cultura popular de la ciutat.

Entre la programació, es destaquen les actuacions d’esbarts, concerts de cant coral i la música de banda. I després de l’estiu, entre els mesos de setembre i desembre, el cicle continuarà en nous escenaris i amb l’afegit de la participació de les cobles. Tant les entitats participants com els centres acollidors tenen una trajectòria llarga i dilatada en l’àmbit de la cultura popular i l’associacionisme barcelonins: hi ha molts ateneus centenaris i diverses entitats són capaces de mantenir la tradició alhora que exploren nous camins creatius.

El cicle arrencarà el 12 de maig al Sants Teatre amb la Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet de Barcelona, que oferirà un concert de música pop i rock; continuarà el 27 de maig als Lluïsos d’Horta amb l’espectacle ‘Ballem’ de l’Esbart Joventut Nostra – Sant Jordi i l’1 de juny serà el torn del Centre Moral i Instructiu de Gràcia, on l’Esbart Sant Martí representarà ‘Toc d’Inici’. El 3 de juny al Teatre de Sarrià l’Esbart Maragall es presentarà ‘Imatges’ i el 8 de juny al Centre Moral i Instructiu de Gràcia s’hi farà un concert del Cor Jove de la Coral Sant Jordi.

El cicle prosseguirà el 9 de juny al Sants Teatre, amb l’Orfeó Sarrianenc, que oferirà el concert ‘Suite del Fantasma de l’Òpera’, i el 10 de juny hi haurà dos actes: l’Esbart Ciutat Comtal presentarà ‘Acròstic’ al Sants Teatre i la Banda de l’Associació Musical Symphocat de Barcelona farà un concert de swing als Lluïsos d’Horta. La primera part del cicle es clourà el 21 de juny als Lluïsos d’Horta amb un concert commemoratiu dels setanta anys de la Coral Sant Jordi. Tots els concerts tenen un preu únic de sis euros i les entrades es poden adquirir anticipadament aquí.

Programa del cicle Cultura Popular als Ateneus 2018

Imatge aleatòria