Nou Pla Impuls. Accions 3 i 4

Dimarts, 14 març 2023

La Fira de Manresa i la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultura estan posant en dansa diferents accions dins la nova edició del Pla Impuls. 

ACCIÓ 4. Acompanyament de joves que vulguin dedicar-se professionalment a la dansa i vulguin treballar creativament amb l’arrel

L’objecte d’aquesta iniciativa és afavorir que els creadors emergents treballin amb la dansa d’arrel i estimular als nous professionals de la dansa a treballar amb la dansa d’arrel tradicional.

L’objectiu és elaborar un mapa de joves de l’àmbit dels esbarts i de la dansa d’arrel que estiguin iniciant un camí professional en el món de la dansa, que s’hi vulguin dedicar professionalment tant des de la faceta d’intèrpret com de la faceta de creació.

Amb aquesta acció es pretén acompanyar a aquests joves estimulant la recerca d’un llenguatge conjunt i propi des de la dansa d’arrel i donar suport als primers treballs professionals que puguin sorgir d’aquests joves facilitant la creació de noves propostes a partir del llenguatge de la dansa d’arrel tradicional.

Més informació

ACCIÓ 3. Bases específiques per al suport i acompanyament a esbarts en els seus projectes de creació

L’objecte d’aquesta iniciativa és acompanyar i estimular la creació a partir del llenguatge de la dansa d’arrel tradicional en el món dels esbarts i les entitats de dansa d’arrel. Mitjançant la Fira Mediterrània de Manresa s’oferirà un acompanyament a esbarts per aquells projectes que tinguin com a objectiu la creació de noves propostes artístiques a partir del llenguatge de la dansa catalana d’arrel tradicional i que aportin innovació en aquest àmbit.

En l’edició d’enguany s’incorporen diferències respecte l’edició anterior en el tipus d’acompanyament que s’aporta des de Fira per tal que aquest acompanyament pugui tenir en compte l’objectiu específic de cada projecte.

Les bases d'aquestes dues convocatòries es faran públiques properament. 

Per a que ens les expliquin de primera mà i per poder plantejar els dubtes que surgeixin convoquem als esbarts i dansaires interessants en dues sessiosn telemàtiques amb la Sr. Marina Escoda i el Sr, Jordi Fosas.

Acció 4: dilluns 20 de març a les 20h. https://meet.jit.si/pla_impuls_accio_4

Acció 3: dimecres 22 de març a les 21hhttps://meet.jit.si/pla_impuls_accio_3

Informació del Pla Impuls

Al final d'aquest enllaç trobereu els enllaços a les diferents convocatòries 

Us recordem que ja està obert el plaç de solicitud de les Beques per a la realització d'estades de formació i perfeccionament en l'àmbit de la dansa d'arrel tradicional.

Són beques per promoure la formació i el perfeccionament professional de joves creadors, balladors i gestors en l'àmbit de la dansa tradicional catalana i aranesa, mitjançant la realització d'estades en els sis espais d'exhibició, centres de creació, festivals o festes de referència a Catalunya en l'àmbit de la dansa d'arrel tradicional 

Les sis estades s'han de fer en el període 2023-2024. Es concedeixen un màxim de 12 beques.

Més informació

 

Imatge aleatòria