Obertes les inscripcions al II Congrés de la Jota a les terres de parla catalana

Dijous, 28 Gener 2021

Les propostes de comunicacions es poden presentar fins al 23 de febrer.

La jota és un dels gèneres musicals més genuïns dels Països Catalans. Després de l’èxit del I Congrés de la Jota a les terres de parla catalana, celebrat l’octubre del 2018, els organitzadors -Departament de Cultura, Institut Ramon Muntaner i Ajuntament de Falset—han decidit convocar una segona edició, prevista entre el 21 i 23 de maig a la capital del Priorat.

L’objectiu dels organitzadors del congrés és reunir ponents de tota la geografia catalana, i fer-ho per tractar el fenomen de la jota des de diferents perspectives: educativa, artística, patrimonial i també històrica, no debades ja es troba referenciada en documents del segle XVIII. A més de les conferències de caràcter acadèmic, el congrés també incorporarà activitats lúdiques per fomentar la participació.

El congrés s’estructurarà en tres eixos temàtics: la transmissió de la jota, la jota com a element de creació i els contextos de la jota. Les propostes de comunicacions es poden presentar fins el dimarts 23 de febrer en el correu electrònic fonotecamtra.cultura@gencat.cat. En les sol·licituds hi ha de constar un breu resum de la comunicació (màxim 500 paraules), el títol de l’estudi i les dades de contacte de la persona que el presenta: nom complet, telèfon i adreça electrònica.