Participació de l'Esbart Sabadell Dansaire a la Gala Solidària Mans Unides-Càritas Sabadell 2023

Dissabte, 2 desembre 2023

El Teatre de La Faràndula gairebé ple va acollir la gala solidària organitzada per la delegació comarcal de Mans Unides i la secció diocesana corresponent de Càritas, en col·laboració amb diverses entitats sabadellenques, el dissabte 2 de desembre. L’acte, conduït per la presentadora Raquel Garcia, va comptar amb els protocol·laris parlaments previs de personalitats com Concepció Cabanes, de Mans Unides; Mònica Martínez, de Càritas, i Eloi Cartes, en representació de l’Ajuntament. Tots tres i l’actriu Marta Tricuera van adreçar un missatge de conscienciació davant les necessitats d’altres països i van explicar els projectes d’accés a l’aigua potable que la recaptació permetrà desenvolupar en zones rurals, a més de la millora de la qualitat educativa en zones del Camerun i Angola.

La proposta aplegava un repertori musical heterogeni: des del musical fins a fragments d’òpera, passant per cançons tradicionals i balls populars. Diferents entitats van oferir una mostra amena i representativa del talent d’una ciutat que, en menys d’un mes, serà la Capital de la Cultura Catalana.

En aquest sentit, cal aplaudir la fantasia i dinamisme de Joventut de La Faràndula; el toc tradicional de l’Esbart Sabadell Dansaire i la Coral Catasons; així com les coreografies del musical sobre El petit príncep de l’Escola de Dansa Mònica Escribà, incloent-hi ballarines de molt tendra edat en la seva proposta pedagògica. Igualment, cal esmentar la voluntariosa prestació de la Coral Cants al Vent; l’actuació dels Castellers de Sabadell aixecant un pilar a l’entreacte; els germans Nora i Gerard Girbau, al piano i al violoncel; a la vegada que el Cor D’Acords per cantar diversos temes com Joan del Riu, del compositor Manuel Oltra, per la seva dificultat de texturació i rítmica a cappella.

Sens dubte actes com aquest serveixen per reivindicar el fet artístic de la vesprada des de l’empatia com a éssers humans vers els altres, des de la cooperació i l’esforç solidari. Al final de la gala les entitats van rebre un premi com a reconeixement al seu compromís. Amb el bis final cantant la tonada popular “Rossinyol que vas a França”, les entitats van arrodonir la seva actuació secundada per la coreografia de l’Escola de Dansa Mònica Escribà amb teles blanques, com a simbologia de la necessitat de treballar plegats per assolir un bé comú en igualtat d’oportunitats.