« Petjades del temps », l’homenatge al mestre Moraleda del Grup Montgrí Dansa

Dimecres, 6 setembre 2017

El diumenge 27 d'agost passat, va tenir lloc la contribució anual del grup Montgrí Dansa, de l’Associació Sardanista Continuïtat, amb la Festa Major de Torroella de Montgrí. En col·laboració amb l'Ajuntament, ha presentat en exclusivitat al Teatre-Auditori « Espai Ter » el seu nou espectacle : « Petjades del temps ». És una obra per a tots els públics basada en la dansa catalana d'arrel tradicional en què s'ha homenatjat el compositor Joan Lluís Moraleda, qui ha assistit a l'estrena. La part musical a anat a càrrec de la cobla Mil·lenària “Fidelíssima Vila de Perpinyà”, ampliada a la percussió amb Robert Armengol, sota la direcció de Jordi Núñez. La direcció artística i coreogràfica ha estat responsabilitat de Sebastià Vilanou, mentre que Jaume Nonell va presentar l'espectacle d’una durada d’1 hora i 20 minuts.

En aquesta ocasió, en un “Espai Ter” ple a vessar, els dansaires empordanesos acompanyats pels músics rossellonencs, han presentat un recorregut de danses de creació pròpia. Al final de l'espectacle, van retre públicament un homenatge merescut al Mestre Joan Lluís Moraleda. Un moment molt emotiu en agraïment als anys de col·laboració entre el compositor i el coreògraf del grup de dansa torroellenc, Sebastià Vilanou. Val a dir que l’autor ha realitzat aquests últims anys, unes composicions de gran volada expressament per l’entitat empordanesa.

 

“Petjades del temps” s’ha plantejat com un viatge pels territoris de parla catalana. Ofereix un repertori que ha determinat la trajectòria del Grup. D'aquesta manera, l’espectacle recupera algunes peces anteriors, com uns extractes de la primera creació Moraleda/Vilanou “Les Goges del Montgrí”, però també presenta estrenes, com la suite “A la festa”.

 

Es tracta novament d’un espectacle fruit d’una col·laboració intensa entre dos artistes, que permet al món coreogràfic i musical català tenir unes obres intemporals ben reivindicatives. Sense mai perdre les arrels, Grup Montgrí Dansa demostra amb aquestes “Petjades del temps”, qu’una cultura catalana pluralista molt àmplia s'adapta als nostres temps.

Creacions musicals i coreogràfiques Moraleda/Vilanou

>Les Goges del Montgrí (2013) : ballet fantàstic argumental per a cobla i percussions en un acte i tres quadres. Durada 45 minuts.

>Bolero de Sebastià o de Moraleda (2013) : ballet per a cobla i percussions. Durada 8 minuts.

>El Comte Arnau (2014) : ballet argumental per a cobla i percussions en un acte. Durada 30 minuts.

>Aires Mallorquins (2015) : ballet per a cobla i percussions. Durada 15 minuts.

>Els Països Catalans (2016) : ballet argumental per a cobla i percussions en un acte i quatre quadres. Durada 57 minuts.

>A la Festa (2017) : ballet per a cobla i percussions. Durada 16 minuts.

>La Bella Lola – Havanera (2017) : ballet per a cobla i timbales. Durada 5 minuts.

Grup MOntgrí Dansa