Premi Sants-Montjuïc 2016 a la innovació a l'Esbart Ciutat Comtal

Dissabte, 25 febrer 2017

L’Esbart Ciutat Comtal ha estat guardonat amb el Premi Sants-Montjuïc a la innovació 2016 per l’espectacle ACRÒSTIC, que es va estrenar el passat mes d’octubre del 2016 al Mercat de les Flors- Sala Ovidi Montllor de Barcelona.
En aquesta XXV edició dels Premis Sants-Montjuïc s’ha introduït, per primera vegada, el Premi Sants-Montjuïc a la innovació que ha estat atorgat a l’Esbart Ciutat Comtal per l’espectacle ACRÒSTIC, dirigit per Teresa Agustí i Lluís Calduch, que incorpora diferents llenguatges: dansa, música, cant i projecció d’imatges; una interacció de diferents registres que enriqueixen i potencien l’espectacle. El mateix nom d’ACRÒSTIC pretén acostar al públic un recurs lingüístic, crear paraules que esdevenen moviments i els moviments danses.

L’Esbart ha volgut incorporar diferents maneres d’expressió, diferents llenguatges i identitats que coexisteixen perfectament en un espai i un temps determinat i que vol reflectir la diversitat cultural del nostre país.

ACRÒSTIC és un espectacle que està format per set danses catalanes de nova creació, amb coreografies de Teresa Agustí, Lluís Calduch i David Martínez. Les músiques de l’espectacle són de diferents autors i amb una diversitat de registres i colors que ofereixen a l’espectador un ampli ventall de la riquesa musical i lingüística del nostre territori nacional. “Toc de panoli” de Terrer Roig; “La botigueta del barri” de Marcel Casellas; “Pètals de vals” de Sergi Guasch; “Primavera”, “Clavellinera” i “Jota Llevantina” són tres peces seleccionades de l’obra dirigida per Jordi Molina “Països
Catalans canten” amb veus de Miquel Gil, Ramon Manent i Miquela Lladó; “Pas a dos” de Jordi Molina; “Matèria” de Francesc Cassú; “Es color de
s’alegria” de Miquela Lladó i “Coses de Palamós” de Marc Timón.

Les danses es presenten amb tres paraules que signifiquen l’emoció i el sentiment de cada dansa, allò que hem volgut expressar i transmetre en el moment de ballar. ACRÒSTIC és un espectacle de dansa creat a partir de les nostres arrels i des del nostre respecte a la dansa tradicional, i amb la voluntat de donar un pas més per aportar una nova visió, una nova expressió del que som i el que sentim.

L’entrega del premi es va fer el passat 16 de febrer del 2017, a la Sala de Plens de la seu del Districte Sants- Montjuïc, en un acte solemne i obert a tota la ciutadania presidit per la Regidora del Districte Sra. Laura Pérez la qual es va fer càrrec del lliurament dels premis. En el mateix acte es va fer entrega el Premi Sants-Montjuïc a la trajectòria personal a Joan Manuel Parisi, gerent del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta; i el Premi Sants-Montjuïc a la tasca col·lectiva a l’Associació ASPROSEAT del barri de La Marina.

L’acte va finalitzar amb l’actuació de l’Esbart Ciutat Comtal, que va oferir als assistents una breu pinzellada de l’espectacle ACRÒSTIC amb la interpretació de la dansa “Es color de s’alegria”, i un discurs de cloenda i agraïment als premiats a càrrec de la Regidora del districte Sra. Laura Pérez.

 

Des de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires felicitem a tots els membres de l'Esbart Ciutat Comtal.