Premis Morratxa

Dissabte, 4 maig 2024

La Festa de Lliurament dels premis Morratxa de la Dansa d'Arrel Tradicional, el pròxim dissabte 4 de maig al matí, volem que sigui, principalment, una FESTA.

Una Festa als valors dels esbarts, una Festa a la seva fortalesa, a la seva continuïtat en temps favorables o no tan favorables, a la seva implicació en la Cultura Popular i el seu arrelament en el territori.

Per això volem valorar les activitats que fem els esbarts (Premi a un esbart), volem fer valdre les persones que el formen (medalla de la dansa), a les iniciatives que, a més a més de ballar, porten endavant els esbarts (Premi a Activitats Singulars) i volem afavorir la repercussió que aquestes activitats tenen en el seu àmbit territorial (Premi a Mitjans de Comunicació).

Però no només això. Els esbarts estem ben vius i cada any aportem a la cultura popular nous espectacles. Per això volem mostrar un tastet dels espectacles estrenats l'any 2023 mostra de la dinàmica constant dels esbarts.

I volem acabar la Festa a plaça, ballant conjuntament balladors i espectadors.

Val a dir que aquesta Festa té, segons la nostra opinió, un valor afegit: està organitzada conjuntament per l'Obra del Ballet Popular i l'Agrupament d'Esbarts Dansaires. Una col·laboració que ha d'anar creient en el temps.

Volem que sigui la Festa de tots. Per això us convidem a assistir al Teatre Principal de Sabadell, el dissabte 4 de maig a les 11 del matí. L'entrada és gratuïta, però cal treure-la a invitacions.