PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "LES GITANES DE LLINARS DEL VALLÈS (1818-2007) EL 16 DE SETEMBRE A LES 18 h.

Dimarts, 5 març 2024

Publicació elaborada per la Colla Giola de LLinars, vol ser un instrument de memòria per les generacions presents i futures del poble. El llibre recull la història del Ball de Gitanes a Llinars des que se'n té constància fins l'actualitat.

Aquest llibre, el·laborat amb il·lusió però també amb rigor per la Colla Giola de Llinars, vol ser un instrument de memòria per les generacions presents i futures del nostre poble. El llibre recull la història del Ball de Gitanes a Llinars des que se’n té constància, a principis del segle XIX, fins l’actualitat. A través d’entrevistes personals amb els balladors més grans, alguns de més de cent anys, s’han aconseguit recuperar amb tot tipus de detalls les característiques d’aquest ball tan arrelat a la comarca. Amb més de 220 fotografies i un centenar de pàgines, són molts els balladors i balladores que s’hi veuran identificats.
El mateix acte de la presentació va comptar, a més, amb una petita representació dels balls de gitanes de la comarca: la Colla del Ferro de Sant Celoni i la Colla de Gitanes de Sant Esteve, a més de la Colla Giola i l’Esbart Dansaire de Llinars. Va presidir l’acte l’alcalde de Llinars, el senyor Martí Pujol.