Presentació Base de dades d'entitats culturals - ECA

Divendres, 30 juny 2023
Ens plau fer-vos saber que la nova aplicació per a la gestió de la base de dades ECA, entitats culturals i associacions ja està en funcionament. Com ja sabeu, aquesta base de dades recull les dades de contacte i els àmbit d’actuació de les entitats de cultura popular i tradicional catalanes.
 
Durant tot l’any passat, vam estar treballant en la nova eina i, amb la vostra col·laboració, vam poder recollir les dades actualitzades de la vostra entitat i de les associacions que teniu federades. Aquestes dades ja han estat incorporades a l’aplicació juntament amb les de les cases regionals i els centres d’estudis que van participar. Podeu accedir als mapes i gràfics fets a partir d’aquestes dades des de la pàgina de l’ECA. Properament, la informació també es podrà consultar des del portal de Dades obertes.
 
Les entitats que ho van considerar convenient van poder facilitar les dades per a la creació d’un usuari per accedir a la seva fitxa de dades per consultar-la i/o modificar-la. Aquests usuaris ja estan actius. Ja poden entrar a la seva fitxa i, si cal, actualitzar-la. En el cas de les federacions, no es van poder crear usuaris per a totes. Per demanar un usuari, o si ja en teniu un i voleu disposar-ne d’algun altre, caldrà que seguiu els passos que detallem al final d’aquest correu sota la signatura (*).
 
Recordeu també que la base de dades s’ha dissenyat per incloure només dades genèriques de les entitats, i no inclou dades personals de cap contacte (excepte les dels usuaris que només poden ser visualitzades i tractades pel mateix usuari, o pels usuaris administradors de l’aplicació).
 
Teniu més informació sobre l’ECA, el manual d’usuari i l’enllaç per accedir a l’aplicació, al web del Departament de Cultura: https://cultura.gencat.cat/cpt/eca. Us recomanem que si heu de consultar el manual, ho feu sempre directament obrint l’enllaç ja que és un document que pot anar sent actualitzat en el temps.
 
Us volem agrair l’esforç per actualitzar les dades alhora que esperem que la col·laboració pugui continuar i que aquesta nova aplicació sigui d’utilitat. Per qualsevol qüestió no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres a l’adreça eca.cpt@gencat.cat.
Adelaida Moya