Presentació de la Mulassa i els Cavallets de Sabadell

Diumenge, 31 juliol 2022
Presentació dels Cavallets de Sabadell
Bateig dels Cavallets de Sabadell amb els padrins, els Cavallets Cotoners de Barcelona
Mulassa de Sabadell amb l'apadrinament de la Mulassa de Barcelona

Aquest diumenge, 31 de juliol, i coincidint amb la festivitat del patró de Sabadell, Sant Feliu, s’han presentat dues noves figures que formaran part del Seguici Festiu de la ciutat. Són la Mulassa de Sabadell, a càrrec de l'associació Amics Encultura't de Sabadell i els Cavallets de Sabadell, a càrrec de l'Esbart Sabadell Dansaire.

La Mulassa i els Cavallets se sumen a la resta de figures que formen part del nou Seguici Festiu de Sabadell format per l’Àliga, dels Geganters de Gràcia, la Víbria, dels Diables de la Creu Alta, i el Lleó, de l’Associació Amics Encultura’t. A més, també hi formen part els Galejadors, el Ball de Diables, el Ball de Bastons i els Gegants i Capgrossos de Sabadell.

El Seguici Festiu de Sabadell es durà a terme tres cops l’any, el divendres i el dilluns de la Festa Major i el diumenge de la segona festivitat de la ciutat, La Salut.

En aquesta presentació a la plaça Sant Roc d’aquests dos nous elements hi han participat el Lleó de Sabadell, que es va estrenar tot just fa un any, la Mulassa de Mataró, el Ball de Cotonines de Vilanova i la Geltrú, la Mulassa de Barcelona que ha apadrinat la Mulassa de Sabadell i els Cavallets Cotoners de l’Esbart Català de Dansaires de Barcelona que han apadrinat els Cavallets de Sabadell.

Un cop acabats els balls protocol·laris a la plaça Sant Roc, totes les figures participants han fet una cercavila pels carrers del centre fins a arribar de nou a la plaça per celebrar la fi de festa amb una actuació conjunta.