Presentació del Disc Músiques del MercèDansa (Volum III) i Ballada del Soci - Festa del 114è aniversari de l’Esbart Català de Dansaires

Dijous, 21 abril 2022

El proper dissabte 21 de maig l’Esbart Català de Dansaires presentarà dos actes al Centre Moral i Cultural del Poblenou.

Per començar, a les 18:00h,  la presentació del Volum III de la col·lecció de discs Músiques del MercèDansa. Aquesta col·lecció publica en diferents volums la música de balls que han estat convidats als actes del MercèDansa que l’Ajuntament de Barcelona programa des de 1993 per la festa major i que són coordinats per l’Esbart Català de Dansaires. La presentació la realitzaran Daniel Trullols (president de l’entitat), Joan Gómez (director musical) i també l’alcaldessa de Tàrrega: Alba Pijuan Vallverdú, ja que una de les músiques del disc és l’Eixida de Tàrrega.

Seguidament, a les 18:30h realitzarem la Ballada del Soci. Aquesta és una ballada dedicada als socis de l’Esbart Català de Dansaires. Una ocasió per trobar-se i compartir danses tradicionals catalanes ballades per les seccions Infantil, Juvenil i el Cos de Dansa. També, com cada any, els ex-dansaires faran un ball. L’acompanyament musical serà en directe, interpretat per la Cobla Ciutat de Granollers.

L’Esbart Català de Dansaires és l’esbart més antic de Catalunya. El van fundar l’any 1908 una colla d’amics interessats per la dansa catalana. L’entitat va estar sota la direcció de Rafael Tudó i Duran fins al 1909 que renuncià al càrrec en benefici d’Aureli Capmany. Des dels orígens l’esbart es dedica a compilar, estudiar i divulgar la dansa catalana.