Presentació del grup Corpus a l’espai Espona de Rubí

Dimarts, 8 juny 2021

El passat diumenge 6 de juny va tenir lloc la presentació del grup Corpus a l’espai Espona de Rubí, que va servir per mostrar tot el treball fet fins ara i per informar de quins seran els propers projectes del grup.

Corpus es defineix com un grup de treball, un grup d'amics que estima la dansa tradicional. Tenen com a finalitat crear, investigar i remoure la dansa tradicional a través de la seva mirada, oferint un espai de treball pràctic i reflexiu i generant espais que permetin fer créixer i millorar el sector.

Des de setembre del 2020, treballen de manera setmanal en unes sessions pràctiques que en una primera fase els van servir per teoritzar i aprofundir en el moment que està vivint la dansa d'arrel per, més endavant (a partir de gener) investigar i experimentar amb la seva tècnica i ampliar els recursos per a transformar-la i reinterpretar-la. Han pogut gaudir també del mestratge de Montse Colomé que els ha guiat en aquest treball i de Miquel Barcelona amb el que van poder fer una immersió en les diferents mirades a la dansa d'arrel.

A partir d'ara tenen diferents projectes per tirar endavant. El primer serà aquest juny, els diumenges 13 i 20, en què obriran les seves sessions pràctiques a tots aquells que vulguin conèixer la seva manera d’aproximar-se a l’arrel i a la creació. Seran dues sessions destinades a investigar sobre els rituals entorn de la festivitat de Sant Joan. L’aforament és limitat i cal fer la reserva a través del correu corpusgrupdetreball@gmail.com

Un altre projecte és (Re)brots, un cicle de tallers i debats al voltant de la dansa d'arrel. Es durà a terme els quatre primers diumenges de juliol. El dia 4 es farà un col·loqui-vermut on poder debatre sobre diversos temes vinculats a la dansa d’arrel i la cultura popular, moderat per Jordi Fosas, director de la Fira Mediterrània. El dia 11 de juliol es farà un taller de dansa amb Verónica Hernández, que ens acostarà a la improvisació guiada com a recurs per a fer-nos nostre un material coreogràfic. En la sessió del dia 18 Jordi Muixí ens oferirà un taller d’interpretació per a dansaires amb la finalitat de millorar la presència i l’expressió en escena. I per acabar en Pol Jiménez presentarà el 25 de juliol el treball que ha estat preparant per estrenar a la Fira Mediterrània, on veurem de quina manera s’acosta ell a la tradició per a trobar noves representacions contemporànies. Aquest cicle s’organitza conjuntament amb l’Agrupament d’Esbarts Dansaires i les inscripcions per aquests tallers es faran a través seu. Les activitats del dia 4 i 25 seran gratuïtes, amb aforament limitat i els dos tallers pràctics dels dies 11 i 18 tindran el preu de (30 €/taller els membres Agrupament - 35 €/taller no membres) o en el cas que la inscripció es faci per als dos tallers (50 € membres Agrupament - 60 € no membres).

Tota la informació sobre aquests dos projectes la trobareu a l’Instagram de "corpus dansa", on el dimecres dia 9 de juny a partir de les 21.30, faran un “directe” per explicar-la. En paral·lel, Corpus seguirà treballant en altres propostes, com la formació reglada en dansa d’arrel que fa mesos està preparant, en col·laboració amb altres col·lectius i buscant els vincles perquè totes les parts implicades en mantenir i assegurar la riquesa de la dansa d’arrel avancin cap a nous espais i propostes.

Us anirem informant.