Procés participatiu sobre la Llei de Drets Culturals a Catalunya

Dijous, 10 novembre 2022

Benvolguts/benvolgudes,

El Departament de Cultura, amb suport del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, posa en marxa un procés participatiu sobre les garanties i les actuacions de promoció dels Drets Culturals a Catalunya, que es desenvolupa entre novembre i desembre de 2022 al llarg del territori català.

El procés participatiu compta amb un total de 9 sessions obertes al públic per fer la diagnosi i recollir les necessitats i propostes que han de garantir els drets culturals en totes les seves dimensions (participació, accessibilitat, educació, identitat, drets de les persones creadores, etc.). Les sessions participatives tindran lloc a diferents llocs del territori (Granollers, Manresa, Tremp, Barcelona, Lleida, Tortosa, Tarragona, Girona i Vilafranca del Penedès). També hi haurà la possibilitat de participar telemàticament en dues sessions. 

Les opinions de les persones i organitzacions que formin part d’aquest procés seran recollides i serviran per nodrir el debat polític entorn al futur Avantprojecte de Llei de Drets Culturals de la ciutadania, que té per objectiu abordar i plantejar estratègies per resoldre les mancances identificades en aquest àmbit.

Podeu consultar més informació sobre el procés participatiu i apuntar-vos a una sessió, la que us quedi més a prop, del procés participatiu per a la garantia i promoció dels drets culturals - al següent enllaç:

https://participa.gencat.cat/processes/ProcesDretsCulturals

Per qualsevol dubte podeu escriure al següent correu: participadretsculturals@novact.org