Programa d’impuls de les danses populars vives a l’ensenyament primari

Dimecres, 1 novembre 2017

La Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura conjuntament amb el Servei d’Ordenació Curricular d’Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Ensenyament, s’ha presentat el “Programa d’impuls de les danses populars vives a primària” per al curs 2017-2018.

 

S’ha plantejat la primera fase del programa a cinc territoris-motor amb una entitat de referència. A Barcelona ciutat, liderarà el programa l’Esbart Català de dansaires juntament l’ IEA Oriol Martorell. A la Garrotxa i el Ripollès ho farà l’Esbart Marboleny de Les Preses. A les Terres de l’Ebre, Baix Ebre i Montsià, l’entitat encarregada serà Lo planter de Tortosa i al Vallès, l’Esbart dansaire de Rubí. Així mateix, s’han incorporat les Valls d’Àneu.

És un programa que es desenvolupa al llarg de tot el curs i vol tenir una presència transversal en els centres de primària. Les danses escollides són les pròpies de la demarcació per tal que els nens i nenes aprenguin allò que els joves i grans ja ballen, amb la intenció de promoure la cohesió social i la posada en valor del patrimoni. Al mateix temps, els materials que s’han creat estan vinculats al currículum i, per tant, el programa no suposa un temps afegit sinó que vol ser una altra manera de treballar els continguts.

Danses vives a l'escola

Imatge aleatòria