Recordatori: inventari de danses vives

Diumenge, 16 juliol 2017
Ball de Rams a Hostafrancs

Volem recordar que l'Esbart Català de Dansaire està treballant en un inventari de les danses vives de Catalunya i que demana la col·laboració de tots aquells que poguem aportar informació d'alguna dansa que es manté viva en algun indret de Catalunya.

L’Inventari de Danses Vives de Catalunya (IPCIDV) és un projecte de l’Esbart Català de Dansaires que té per objectiu l’elaboració d’un inventari de tots els balls de carrer i plaça que es ballen en l'actualitat a Catalunya.

A l’Inventari de Danses Vives de Catalunya hi poden col·laborar les persones del territori, siguin balladors, responsables de coordinar algun aspecte d’un ball o que el coneguin, aportant dades, imatges o qualsevol tipus d’informació sobre un ball. 

Podeu col·laborar a l’Inventari de Danses Vives de Catalunya aportant informació sobre els balls de la vostra població a través de  l’adreça: dansesvives@esbartcatala.org

Com col·laborar en l’Inventari de Danses Vives de Catalunya?

L'Inventari de Danses Vives de Catalunya és un projecte de gran abast que necessita la col·laboració de molts agents del territori per poder inventariar de manera completa i seriosa els balls i danses que es ballen actualment en el context d'un ritual festiu i que tenen una coreografia determinada.

Per aquest motiu hem elaborat un petit qüestionari amb les informacions necessàries per tal d’omplir les fitxes que venen pautades per l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya.

Si esteu interessats en col·laborar només us heu de descarregar el qüestionari a l’enllaç que trobareu aquí i enviar-lo al correu dansesvives@esbartcatala.org perquè puguem fer la fitxa del vostre ball.

La vostra col·laboració apareixerà en l’apartat d’informant en la pròpia fitxa i en l’apartat de col·laboradors a la pestanya "Qui som" d'aquesta mateixa web.

Per qualsevol aclariment o dubte que pugueu tenir no dubteu a posar-vos en contacte amb l'Esbart Català de Dansaires: dansesvives@esbartcatala.org