Rosa Llorac pronunciarà el pregó de Setmana Santa a Tarragona

Dilluns, 1 abril 2019

Rosa Llorach serà l’encarregada de pronunciar el pregó de Setmana Santa d’enguany. La presidenta de l’Esbart Santa Tecla donarà el tret de sortida oficial al període que recorda la passió i mort de Jesucrist, en un acte solemne que es farà el diumenge 7 d’abril. Com és tradicional es durà a terme al Saló de Plens de l’ajuntament a les 12 del migdia.

En declaracions a Tarragona Ràdio, Rosa Llorach, ha explicat que és tot un honor per a ella haver estat escollida com a pregonera d’unes celebracions que ha viscut a la seva ciutat des de petita. Tot i admetre que no forma part de cap confraria, recorda que sí que hi prenen part de manera activa molts membres de la seva família.

Peça fonamental i activa de les festes majors de Santa Tecla i Sant Magí, Llorach reconeix que la proposta de Setmana Santa la va sorprendre i espera estar-hi a l’alçada. Creu que pot aportar la seva visió personal com a tarragonina. Llorach agafa el relleu d’Adolf Quetcuti. El president de Sant Magí Màrtir i del Col·legi d’Aparelladors va ser el pregoner de l’any passat.

Una altra dona, la directora del Museu Diocesà, Sofia Mata de la Cruz, el va pronunciar el 2017 mentre que el Director General d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, va llegir el pregó el 2016.

El director de Càritas, Francesc Roig, el 2015 i el que era alcalde de Lleida aleshores, Àngel Ros, el 2014, han estat altres dels pregoners de la Setmana Santa tarragonina.