Seguiré ballant i fent ballar

Dimarts, 21 març 2017

Benvolguts amics,

Us vull comunicar que he pres la decisió de deixar la direcció de l’Esbart Ciutat Comtal després de dirigir-lo 37 anys. És una decisió important, presa molt serenament i sobretot, pensant en el que és millor per a l’Esbart.

Han estat 37 anys plens de treball rigorós i de satisfacció pel resultat obtingut, tot plegat em fa sentir molt orgullós del que hem fet junts per a la nostra cultura. Després de fer una mica d’inventari puc dir que en total han estat uns 12 espectacles i gairebé 80 coreografies, creacions que queden per a què les balli l’Esbart, o qui les vulgui dur a terme, ja que compartir sempre ha estat una de les meves maneres de treballar.

Estic feliç de traspassar la direcció a la Teresa Agustí. En la meva trajectòria com a director ha comptat amb ella com a dansaire, deixeble i en els últims 5 anys també com a  directora del Cos de Dansa. L’últim espectacle creat per al nostre Esbart l’hem co-dirigit i la Teresa hi ha contribuït amb una important aportació de coreografies creades per ella mateixa. Amb això vull dir que estic convençut de deixar l’Esbart en bones mans.

I ja per acabar vull fer arribar el meu agraïment a l’Esbart Ciutat Comtal, perquè ha fet possible que pogués expressar-me mitjançant la dansa, ha cregut en els meus projectes i m’ha ajudat a dur-los a terme. També donar-vos les gràcies a vosaltres, les persones del meu entorn, perquè tots i cadascun  m’heu ajudat a créixer i m’heu transmès els vostres coneixements. No he fet res sol, tot ha estat un treball de rebre i donar.

Amb això no vull dir que em retiro ja que continuaré col·laborant amb els esbarts que m’ho demanin com he fet sempre, també seguiré amb la Direcció General del Retaule de Santa Tecla de Tarragona i, evidentment, continuaré vinculat al Ciutat Comtal (el meu esbart!) fent el que de mi es necessiti a nivell artístic o com assessor, i també amb la Direcció General d’EULÀLIA a la Catedral de Barcelona.

Seguiré ballant i fent ballar.

 

Lluís Calduch