Tàrrega ret homenatge a l'Esbart Albada

Diumenge, 14 maig 2023

Tàrrega ret homenatge a l'Esbart Albada pels seus 70 anys amb el pregó de la Festa Major

La seva presidenta, Anna Salvadó, repasa aquestes set dècades i anuncia la recuperació del Ball de Valencians

En el marc de la Festa Major, Tàrrega s’ha sumat a la commemoració del 70è aniversari de l’Esbart Albada. Ho ha fet concedint el privilegi de pronunciar el pregó a la presidenta de l’entitat, Anna Salvadó, qui ha fet un exhaustiu repàs d’aquestes set dècades així com de la reeixida festa que van celebrar el passat 15 d’abril a la ciutat per commemorar aquesta efemèride. Salvadó també ha avançat que l’Esbart Albada treballa per recuperar el Ball de Valencians, que a la ciutat es remunta a l’any 1773, fet que posa de manifest que l’entitat és més viva que mai. 
Com que el que millor sap fer l’Esbart Albada és ballar danses tradicionals, el pregó, que ha omplert de gom a gom la sala de plens del consistori, ha començat amb el Ball de l’Homenatge, escenificat per Llum Hernández, una dansa catalana creada pel músic Jaume Arnella i el coreògraf Joan Serra l’any 2009. 
L’acte ha conclòs amb la signatura al Llibre d’Honor i el lliurament d’una reproducció de l’escut de la ciutat per part de l’alcaldessa, Alba Pijuan, que ha lloat que “a Tàrrega tenim l’esbart més veterà de les terres de Ponent”.
Informació extreta de Nova Tàrrega