Torna la Roda d'Esbarts Catalònia

Dimecres, 13 octubre 2021

La Roda Catalònia torna a l’activitat. De fet la Roda són dues rodes: la infantil i juvenil i la de veterans.

Roda Infantil

Cada esbart de la Roda organitza una trobada d’esbarts convidant a tres esbarts més.

Per la seva banda, cada esbart participa en tres trobades organitzades per altres esbarts. No cal anar als esbarts que venen a la teva trobada. Pots triar on anar en funció de les dates que proposi cada esbart.

A més a més al primer diumenge de juny s’organitza una cloenda de la Roda amb la participació de tots els esbarts. Aquesta cloenda es realitza amb música en directe.

Per poder preparar la cloenda es fa una trobada on s’ensenyen els balls que s’hi oferiran. D’aquesta manera s’ofereix la possibilitat d’aprendre noves danses, doncs es procura que els balls de la cloenda siguin diferents cada any.

Per poder treballar aquests balls de la cloenda es faciliten les músiques amb gravacions de qualitat.

El dia de la cloenda es lliure un regal-record a cada ballador que hi hagi participat.

Per poder cobrir les despeses cada esbart es compromet en la venda de participacions en una rifa. El nombre de participacions que ha de vendre cada esbart està en funció del nombre de balladors que tingui.

Resumin: la Roda ofereix 4 ballades a cada esbart més la ballada que ell mateix organitza. Ofereix l’aprenentatge de danses i les músiques corresponents. Regala un record a cada ballador.

No cal dir que la Roda també ofereix el contacte entre els diferents esbarts i els seus mestres.

Roda de Veterans:

El funcionament és semblant al de la Roda Infantil: Cada grup de veterans organitza una trobada i participa en altres tres trobades. No cal anar a les trobades que organitzen els esbarts que han participat en la que has organitzat.

A diferència de la Roda Infantil, no hi ha cloenda. Per tant tampoc s’ensenyen danses noves ni es facilita músiques de danses.

Sí que hi ha una forta col·laboració entre els esbarts participants.

Si esteu interessats en participar a la Roda d’Esbart Catalònia (infantil o de veterans), poseu-vos en contacte amb: rodaesbartscatalonia@outlook.es