Gener fred o temperat passa'l ben arropat

PUNT INFORMATIU 225

Gener-2019

Gener fred o temperat passa'l ben arropat

Actes en suport a Carme Forcadell i Dolors Bassa

De la mateixa manera que vam fer un acte als presos tancats a Lledoners, tenim intenció, des de l'Agrupament d'Esbarts, d'organitzar un acte en suport a la Carme Forcadell a Mas Enric el 12 de gener i a la Dolors Bassa el 23 de gener. En concret l'acte amb solidaritat amb la Dolors Bassa no sabem si es podrà fer davant de la presó de Puig de les Basses o es farà a Torroella de Montgrí, poble natal de la Dolors. El 23 de gener farà un any que és a la presó, però pot ser que ja l'hagin traslladada a Madrid.

A punt per la Federació d'Esbarts Dansaires

En la darrera assemblea Extraordinària es va aprovar fer el pas d'Associació Agrupament d'Esbarts Dansaires a Federació d'Esbarts Dansaires. Com es va explicar en aquesta assemblea, el pas no es pot fer directament. Primer s'ha de crear la Federació d'Esbarts Dansaires. Segon: traspassar tot el patrimoni de l'Associació Agrupament d'Esbarts Dansaires a la Federació d'Esbarts Dansaires i, tercer, dissoldre l'Associació Agrupament d'Esbarts Dansaires. L'acte de constitució de la Federació està previst per a finals del primer trimestre de 2019.

Concentració davant del C.P. Lledoners

Concentració davant del C.P. Lledoners
La dansa tradicional, la dansa popular es caracteritza per transmetre el sentiments i les vivències del poble, de la gent.

taller per aprendre repertori: ball del córrer i quadrilla rossellonesa

Us proposem un nou taller per aprendre nou repertori que puguem incorporar a les nostres ballades. En aquesta ocasió ens ensenyaran les danses companys de la Federació d'Esbart del Rosselló. Ells mateixos han triat les danses que ens ensenyaran. Són danses representatives del Rosselló, i s'allunyen lleugerament de les versions més o menys adaptades o coreografiades que sovint interpretem els esbart de la "Catalunya Sud". El taller el farem el proper 17 de febrer al Casal Congrès. C/ Manigua, 25 08027 Barcelona, de 10 a 14h

Premiats l'Esbart Català de Dansaires i Rosa Llorach

Premiats l'Esbart Català de Dansaires i Rosa Llorach
El passat 15 de desembre es lliuraren els premis Capital de la Sardana. Entre els premiats persones i entitats ben relacionades amb el esbarts.Cal destacar la medalla al mèrit sardanista, a la dansa i a la música atorgada al conselle Lluís Puig.L'Esbart Català de Dansaires va estar premiat en l’apartat de Divulgació Musical, per l'edició de la col·lecció Música i Músics de l’Esbart Català de Dansaires, amb la publicació anual d’un disc amb danses del seu arxiu musical.

Nova edició del curs de mestres de grups infantils

Nova edició del curs de mestres de grups infantils
A partir de finals de gener (data per acabar de concretar) hi haurà un nou curs per a mestres de grups infantils d'esbarts.Pensant amb nens i nenes d'entre 5 a 12 anys, aproximadament, com podem introduir-los en el moviment? en el ritme i la pulsació? A evolucionar d'acord amb els altres balladors? Com els podem ensenyar les diferents parts d'una dansa?

Dissabte, 05 Gener 2019 # Hora: 18h

Cavalcada de Reis

Lloc: Carrers de la vila
Població: Olesa de Montserrat
Esbart intèrpret: Esbart Olesà

Divendres, 25 Gener 2019 # Hora: 19h

Acte d'inauguració 90 Aniversari de l'Esbart Olesà

Lloc: Casa de Cultura
Població: Olesa de Montserrat
Esbart intèrpret: Esbart Olesà

Divendres, 25 Gener 2019 # Hora: 19h

Exposició "90 anys de dansa"

Lloc: Casa de Cultura
Població: Olesa de Montserrat
Esbart intèrpret:

Diumenge, 27 Gener 2019 # Hora: 19:00

Recordem

Lloc: Teatre Auditori de Granollers
Població: Granollers
Esbart intèrpret: Esbart Dansaire de Granollers, Cobla Ciutat de Granollers i Coral Ensemble Aedea


Altres informacions

Ajuda'ns a fer que el PUNT INFORMATIU arribi a tots els balladors dels esbarts.

Estaria bé que tots els balladors dels esbarts rebessin el Punt Informatiu. Els el podem enviar. Només cal que es donin d'alta a:

 Vull donar-me d'alta

D'aquesta manera rebrant, de primera mà, tota la informació que generen els esbarts.


També ens agradaria que ens fessiu arribar totes les notícies que genera el vostre esbarts, així com comentaris o reflexions al voltant de la dansa catalana. Ens les podeu fer arribar via correu electrònic a agrupament@esbarts.cat o bé directament al web de l'Agrupament: esbarts.cat/notícies

També ens podeu fer arribar informació sobre les vostres ballades o altres actes que organitzeu a través de esbarts.cat/agenda

Igualment us demanem que participeu en els Facebook de l'agrupament:

Facebook

Grup del facebook

Altres adreces d'interès

Direcció General de Cultura Popular

Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona

Dipuació de Barcelona: Cultura Popular

L'Espona, Centre de la Dansa Tradicional Catalana

Tornaveu Butlletí de l'ENS de l'Associacionisme Cultural

Listado de fechas de intercambios de grupos folclóricos

facebook
AGRUPAMENT D’ESBARTS DANSAIRES DE CATALUNYA
Carrer València, 558, 6è 1a. Barcelona · Tel. 93 245 61 65
agrupament@esbarts.cat · www.esbarts.cat