Ebrefolk 2018
Dimarts, 5 juny 2018
Enguany els tallers de dansa tindran com a motiu principal tres gèneres no gaire difosos en la dansa catalana. Parlem de la seguidilla o bolero, el fandango i la jota.
L'edició de l'Ebrefolk 2018 comptarà amb diferents especialistes en els tallers monogràfics de dansa, cant i ball en què es tractaran, no solament els aspectes coreogràfics (mudances, tempo, variants coreogràfiques) sinó també uns altres aspectes, com ara els instrumentals i vocals.
Així mateix en els tallers de dansa hi ha la voluntat expressa de donar a conèixer la importància i la extensió d'aquests balls i músiques en la nostra tradició entre el col·lectiu d'esbarts dansaires ja que, malauradament aquests repertoris estan poc representats en el programa d' aquests associacions a hores d'ara.
És per això que els tallers s'adreça especialment als monitors, mestres de dansa i balladors que formen part de la família dels esbarts dansaires. Els contiguts dels tallers incidiran en la importància d'aquestes músiques i danses en un temps així com en la riquesa coreogràfica i diversitat morfològica que la jota, el fandango i la seguidilla presenta en la tradició catalana. Cal tenir present que aquests balls i musiques van ser moda durant un llarg període que ocuparia gairebé tot el segle XIX, i que perllongarien llur vida fins a les primeries del segle XX en àmplies zones del Principat, com ara, a les Terres de Ponent, al Pallars i la Ribagorça i al Camp de Tarragona. És precisament en el marc referencial del Campus, o sigui les Terres de l'Ebre, on actualment han tornat a reviscolar en ballades populars -allí en diuen bureos- i com a repertori del ball de plaça.
Atentament
Miquel Flores
Ebrefolk 2018
Menú principal
cercador
Multimèdia
Punt informatiu
manual bones pràctiques
Esbarts
Actualitat agenda
Ds, 30/11/2024
Cos de Dansa, Grup Juventus de L'Esbart Maragall i el Poble de Sant Andreu
Ds, 30/11/2024
Cos de Dansa i grup Juventus de L'Esbart Maragall
Transparència
Publicacions
Amb la col·laboració del Departament de Cultura