El Parlament debat sobre Cultura Popular

Dimarts, 12 març 2024

Com sabeu la Federació Agrupament d'Esbarts Dansaires forma part, amb la resta de federacions de Cultura Popular, de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català. 

Aquesta entitat de 3r nivell, abans de començar la legislatura 2021-2025 va fer una reunió de presidències de Federacions per decidir les demandes que es feien als partits que van presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Des que la legislatura va començar, l'ENS ha mantingut reunions amb les formacions polítiques i la direcció general per recordar aquestes reivindicacions. Les gestions han tingut els seus resultats amb l'aprovació al Parlament de Catalunya d'una moció que considerem positiva per l'associacionisme i la cultura popular (7 de març). 
Us adjuntem els següents documents:
1A. Esmena Original + Transaccions [Elaboració Pròpia]
Consta de tres parts: 1) Presentació de la moció original; 2) Transaccions dels partits; 3) Redactat definitiu de la moció.
1B. Transaccions de la moció [Font: Parlament]
Podeu consultar quines esmenes van fer cada partit als punts de la moció.
2. Votacions de la Moció [Font: Parlament]
Com es va posicionar cada partit als 14 punts de la moció (tots van ser aprovats)
3.- Transcripció del Debat Parlamentari Previ a la Votació  [Font: Parlament]
Si ho preferiu, també podeu consultar el vídeo del debat o la crònica publicada a Tornaveu.
Dos dels principals punts de la moció és que 1) es reconeix que el Departament de Cultura ha de destinar almenys el 5% del seu pressupost a Cultura Popular i Associacionisme; i 2) també es reconeix la necessitat de donar més suport econòmic a les federacions. 
Hem aconseguit que el Parlament de Catalunya aprovi un mandat que recull algunes de les nostres reivindicacions. Ara tocarà estar amatents per garantir que es compleixi aquest mandat.