Enquesta assetjament sexual als esbarts
Diumenge, 24 novembre 2019
Des de fa un parell de mesos des de l’Agrupament hem fet una enquesta sobre possible assetjament sexual als esbarts. No és que hàgim detectar cap acció no desitjable ni que estiguem preocupats per la possibilitat de que hi siguin. Simplement volíem saber “l’estat de la qüestió” i posar el resultat de l’enquesta sobre la taula.
Hem rebut un total de 174 respostes, gairebé la meitat de balladores i agraïm a tots els que hi heu participat. Aquestes són les respostes que ens han fet arribar. En el document adjunt podreu veure els gràfics i els percentatges d’aquestes mateixes respostes.
|
Com veureu, supera el 10% les balladores que expressen haver-se sentit incòmodes en alguna ocasió. Segur que hi ha molts matisos possibles a fer: sensibilitat de cadascú, interpretació del que és un gest o una mirada... Però un 17% manifesta que companys o companyes els han dit que han viscut alguna d’aquestes situacions. Per reflexionar, oi?
Dels comentaris individuals que ens han arribat hem de dir que la majoria valoren positivament l’ambient de respecte que es viu en els esbarts. Però hi ha algun comentari dirigit no tant a un fet d’assetjament en quan a mirades o contacte, si no respecte al tracte que rep alguna noia o alguna directora o expressions desagradables de to masclista. També algú alerta de les entrades als vestuaris de persones que no són balladors o balladores.
Des de l’Agrupament d’Esbarts creiem que aquestes dades que us facilitem poden ser motiu per a que en parleu a la Junta Directiva o amb els cossos de dansa. Segur que no és una problemàtica important o urgent. Però segur, també, que en algun aspecte es pot millorar. Sobre tot tenint present que, en aquest tipus de problemàtica, qui la pateix ho té difícil de queixar-se’n.
Menú principal
cercador
Multimèdia
Punt informatiu
manual bones pràctiques
Esbarts
Actualitat agenda
Ds, 21/12/2024
Esbart Gaudí i Esbart Joventut de Perpinyà
Transparència
Publicacions
Amb la col·laboració del Departament de Cultura