Al setembre tot el món sembra

PUNT INFORMATIU 256

setembre-2017

Al setembre tot el món sembra

Homenatge als que volen anar a votar

A la darrera Assemblea General de Socis de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires es va aprovar donar suport al Manifest pel Dret a Decidir. I Així ho vam fer.Davant el referèndum del proper 1 d’octubre, volem fer un pas més. Donar el nostre suport a totes les persones que volen anar a votar.

Homenatge a les víctimes de l'atemptat de Barcelona

Homenatge a les víctimes de l'atemptat de Barcelona
El passat 20 d'agost, davant del mosaic d'en Joan Miró que hi ha a les Rambles de Barcelona, allà on es va aturar la furgoneta que va causar les nombroses víctemes en l'atemptat que tots coneixem, ens vam reunir un grup de dansaires de diferents esbarts.Una parella de dansaires de dos esbarts diferents, en nom de tots els dansaires de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires van ballar el ball d'homenatge a les víctimes d'aquest atemptat.

Després de l'Ésdansa 2017

Després de l'Ésdansa 2017
10.000 GRÀCIES A TOTS PER AQUEST ÉSDANSA!Gràcies a tots per fer d'aquesta 35a edició una de les millors del festival. Enguany hem penjat tres vegades el cartell d'entrades exhaurides i més de 10.000 espectadors han visitat l'Ésdansa. Gràcies als que ens heu vingut a veure i els que heu fet de voluntaris, gràcies a les companyies i a la gent que cada nit a ballat amb nosaltres, gràcies a tots els que heu fet possible aquest festival!

Aplec 2018

Aplec 2018
2018, d’Europa cap a Amèrica: Smithsonian Folklife Festival
L’edició del 2018 es farà emmarcada dins d’un dels festivals culturals de més llarga tradició i renom: Smithsonian Folklife Festival, que es celebra anualment pels volts del 4 de juliol, Dia de la Independència dels Estats Units.Tota la informació  i inscripcions per l'Aplec Internacional 2018 a l'enllaç.

Vins del Montsant i Dansa d'arrel: un maridatge molt especial

Vins del Montsant i Dansa d'arrel: un maridatge molt especial
Aquest estiu l’Esbart Manresà ha tingut l’ocasió de provar una nova i satisfactòria experiència.Fa just 18 anys, uns mestres del Conservatori de Música de Manresa, la Lluïsa Viñas, en  Francesc  Navarro i en Joan Plaja, darrerament desaparegut; organitzen un curs de clarinet per a joves, en col·laboració amb l’Ajuntament de Prades.Enguany, van tenir la pensada d’organitzar un espectacle en el que intervingués la dansa tradicional i el vi de la terra del Montsant. I així va néixer aquesta idea genial.

45enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

PROGRAMADijous, 14 de setembre de 201716:00 h Recepció i Visita cultural a la Vila de Montblanc - Montblanc , Ajuntament i Muralles de Montblanc22:30 h JIF-CATALUNYA / BELLPUIG - Bellpuig, Pavelló PoliesportiuDivendres, 15 de setembre de 201712:00 h Recepció als grups participants a les 45enes JIF-CATALUNYA 2017 - Calella, Ajuntament de Calella

Un record del mestre Rusiñol

Bon dia,M'arriba la notícia de la mort del mestre Rusiñol, director musical durant molts anys de l'Esbart Dansaire de Rubí, i voldria compartir el record d'un moment que vaig tenir la sort de viure, com a espectador, moltes vegades i que tinc ben present.A finals dels anys 70 primers dels 80 del segle passat, l'Esbart Dansaire de Rubí girava el que, per a mi, ha estat un dels grans espectacles de dansa d'arrel tradicional. Tres parts (espero tenir bona memòria):1a: Ballet de Déu,  Mortitxol, Solipanta i Havaneres.

Mostra de dansa catalana de creació

Des de la seva creació, els esbarts dansaires han sabut recollir com ningú la riquesa i la varietat de les danses que es ballen a tots els territoris de parla catalana.

El Ball Pla d'Olot busca augmentar el nombre de balladors

El Ball Pla d'Olot busca augmentar el nombre de balladors
La tercera edició del Ball Pla busca augmentar el nombre de balladorsL'any 2015 l'Esbart Olot va recuperar el Ball Pla d'Olot dins el programa de Festes del Tura amb la ferma voluntat de potenciar el caràcter popular i patrimonial de la Festa Major. Conscients que la popularitat i la seva consolidació depenen de la resposta de la gent, l'Esbart realitza una crida als olotins perquè s'animin a prendre'n part.

Esprémer les possibilitats del micromecenatge

L'Equip de comunicació Ens de l’Associacionisme Cultural Català ens fa arribar aquesta "píndola" informativa sobre els micromecenatges. Creiem que aquests poden ser una eina útil per aquells esbarts que inicien un projecte de certa volada. Esperem que l'article us sigui útil.

Divendres, 22 setembre 2017 # Hora: 19h

Festes de la Mercè 2017

Lloc: Recorregut: Palau de la Virreina, Rambla, carrer de Ferran, plaça Sant Miquel fins a l’Ajuntament de Barcelona.
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Esbart Català de Dansaires

Divendres, 22 setembre 2017 # Hora: 19:30

Festes de la Mercè

Lloc: Plaça Sant Jaume
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Esbart Català de Dansaires

Dissabte, 23 setembre 2017 # Hora: 11h

Festes de la Mercè 2017

Lloc: Plaça Sant Jaume
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Coordinat per l'Esbart Català de Dansaires

Dissabte, 23 setembre 2017 # Hora: 11:15h

Festes de la Mercè 2017

Lloc: Plaça Catalunya
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Amb la participació del Cos de Dansa de l'Esbart Català de Dansaires.

Dissabte, 23 setembre 2017 # Hora: 17h

Festes de la Mercè 2017

Lloc: Plaça Sant Jaume
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Coordina Esbart Català de Dansaires

Dissabte, 23 setembre 2017 # Hora: 18:30h

Festes de la Mercè 2017

Lloc: Plaça Sant Jaume
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Coordinat per l'Esbart Català de Dansaires

Diumenge, 24 setembre 2017 # Hora: 12:30h

Festes de la Mercè 2017

Lloc: Plaça de la Mercè
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Amb la participació dels Cavallets Cotoners de l'Esbart Català de Dansaires.

Dilluns, 25 setembre 2017 # Hora: 10:30

Festes de la Mercè 2017

Lloc: Plaça Sant Jaume i carrers i places de Ciutat Vella
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Amb la participació de les colles bastoneres de l’Esbart Català de Dansaires.

Dilluns, 25 setembre 2017 # Hora: 17:30h

Festes de la Mercè 2017

Lloc: Plaça Catalunya
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Amb la participació de les seccions infantils i juvenils de l’Esbart Català de Dansaires.


Altres informacions

Diada Nacional de Catalunya

Si l'11 de setembre i en motiu de la Diada feu el Ball d'homentage o qualsevol altra actuació, feu-nos arribar imatges o vídeos a: agrupament@esbarts.cat

 

Volem que el Punt Informatiu reculli tot el que fem els esbarts. Per això us demanem que ens feu arribar cròniques d'aquelles ballades especials, d'aquells actes destacables, dels intercanvis... de tot el que feu i que pugui ser d'interès dels altres esbarts. ARA, EL BUTLLETÍ SORTIRÀ CADA 15 DÍES!!, però continuarà recollint totes les notícies aparegudes al web durant el darrer mes així com les activitats previstes a l'agenda pel proper mes i mig.

També us demanem que feu publicitat del Punt Informatiu a tots els vostres balladors i col·laboradors. Demaneu-los que ese subscriguin al Punt Informatiu. D'aquesta manera el rebran directament i podran estar informats de tot el que passa a l'Agrupament i als Esbarts. A la pàgina d'inici del web de l'Agrupament, a la columna de l'esquerra, hi ha la secció: PUNT INFORMATIU. Aquí poden subscriure's:

 Vull donar-me d'alta


Ens agradaria que ens fessiu arribar totes les notícies que genera el vostre esbarts, així com comentaris o reflexions al voltant de la dansa catalana. Ens les podeu fer arribar via correu electrònic a agrupament@esbarts.cat o bé directament al web de l'Agrupament: esbarts.cat/notícies

 
També ens podeu fer arribar informació sobre les vostres ballades o altres actes que organitzeu a través de esbarts.cat/agenda

Igualment us demanem que participeu en els Facebook de l'agrupament:

Facebook

Grup del facebook

Altres adreces d'interès

Tornaveu Butlletí de l'ENS de l'Associacionisme Cultural

Direcció General de Cultura Popular

Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona

 


facebook
AGRUPAMENT D’ESBARTS DANSAIRES DE CATALUNYA
Carrer València, 558, 6è 1a. Barcelona · Tel. 93 245 61 65
agrupament@esbarts.cat · www.esbarts.cat
Imatge aleatòria