A despit del gener, floreix l'ametller

PUNT INFORMATIU 263

Gener-2018

A despit del gener, floreix l'ametller

Participació a festivals i intercanvis

Pel proper dia 18 de febrer, a les 11h tenim prevista una xerrada per assessorar-nos de com participar en festivals internacionals i com realitzar intercanvis:Quins festivals de l'estat espanyol o internacionals valen la pena?Com trobar grups a l'estat espanyol o internacionals per poder fer intercanvis?Ens en parlarà en Joan Gómez, president d'Adifolk i membre del "Consell internacional d'organitzacions de festivals de folklore i de les arts tradicionals (CIOFF)"La xerrada es farà al local de l'Agrupament: carrer València 558, 6è 1a de Barcelona

10 de març, assemblea de l'Agrupament

Apunteu-vos aquesta data a l'agenda:10 de març, a les 17h Assemblea General de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires.Més endavant us farem arribar l'ordre del dia.

Curs per mestres de grups infantils

El mes de febrer començarà un curs dirigit a mestres de grups infantils d'esbarts dansaires.El curs serà eminentment pràctic. Es realitzarà a Rubí els dissabtes al matí, de 10 a 2. Contempla la visita a un esbarts. Total: 30 hores.Els contiguts dels curs:Cos1.1.    Estiraments
1.2.    Col·locació
1.3.    Higiene posturalDansa

Concurs de danses catalanes a Prada de Conflent

Concurs de danses catalanes a Prada de Conflent
La Federació d'esbarts del Rosselló organitza, per tercer any, el concurs de danses catalanes a Prada de Conflent el dia 27 de maig de 2018.Els esbarts que hi vulguin participar poden enviar un correu amb les seves dades a:federaciodesbarts@gmail.comREGLAMENT DEL CONCURS DE DANSES CATALANESArticle 1 : El concurs és obert a tots els Esbarts de Catalunya nord i sud i als grups de la Federació d'Esbarts del Rosselló.

En Joan González es jubila

Aquest mes ha estat la fi de la meva activitat folklòrica de dansa catalana al front de l’Esbart de Cassà de la Selva. Si no hi ha cab Esbart per l’entorn de la meva comarca, que desitgi els meus coneixements, agafo la jubilació.Des dels sis anys he estat vinculat com a dansaire i director gaudint de la nostre dansa (els ballets tradicionals). De segur que ho trobaré en falta, però tot ha tingut un començament i ara crec que ha de tenir un final.Desitjo que la flama de l’Agrupament continuï amb l’èxit que requereix i mereix.

Avui ens ha deixat Manuel Cubeles

Avui ens ha deixat Manuel Cubeles
Manuel Cubeles i Solé (Barcelona, 25 de desembre del 1920, La Garriga, 19 de desembre de 2017) ha estat un coreògraf català.

Reconeixement a l'Albert Sans

Reconeixement a l'Albert Sans
Hola gent dels esbarts. Aprofito aquest canal per fer-vos coneixedors d'una iniciativa: el proper 20 de gener farà 50 anys que al Liceu es va estrenar la coreofrafia "Marina" d'Albert Sans. És per aquest motiu que convidem a tots aquells esbarts que en algun moment han interpretat aquesta coreografia, a sumar-se a un reconeixement i agraïment col-lectiu al seu creador. La idea és que des de cada esbart feu un escrit (només un full) dient el que us sembli a l'Albert. Aquest document s' hauria d'enviar format PDF a l'adreça: marina50anys@gmail.com   abans del dia 8 de gener.

T'AGRADARIA COL·LABORAR AMB EL SOM CULTURA POPULAR?

Del 25 al 28 de gener, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya amb col·laboració amb Adifolk, organitza la segona edició del Som Cultura Popular, el fòrum que pretén viure la cultura en primera persona, explicar-la al nostre entorn més proper i renovar el seu fons teòric a Sant Andreu del Palomar.S'han programat una diversitat d'activitats culturals: exposicions, xerrades, actuacions, ... seleccionades a partir de la crida realitzada.

Diumenge, 21 Gener 2018 # Hora: 11:30

Festes de Sant Antoni

Lloc: Carrers i places del barri de Sant Antoni
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Amb la participació del Cos de Dansa de l'Esbart Català de Dansaires.

Dissabte, 27 Gener 2018 # Hora: 20

Actuació del Cos de dansa a Sant Vicenç de Castellet

Població: Sant Vicenç de Castellet
Esbart intèrpret: Esbart Rocasagna

Diumenge, 28 Gener 2018 - Diumenge, 28 Gener 2018 # Hora: 12

Aplec de St Pau de la Muntanya

Lloc: Ermita de Sant Pau de la Muntanya
Població: Vilafranca del Penedés
Esbart intèrpret: ESBART ROCASAGNA

Dissabte, 03 març 2018 # Hora: 20 h

Exposició Vestuari

Lloc: Saló espectacles UCG
Població: Gelida
Esbart intèrpret: Esbart Rocasagna de Gelida

Dilluns, 02 abril 2018 # Hora: 12

Festa Homenatge de la vellesa

Lloc: Saló espectacles UCG, c/ Major , n 10
Població: Gelida
Esbart intèrpret: ESBART ROCASAGNA I ENTITATS CONVIDADES


Altres informacions

Ajuda'ns a fer que el PUNT INFORMATIU arribi a tots els balladors dels esbarts.

Estaria bé que tots els balladors dels esbarts rebessin el Punt Informatiu. Els el podem enviar. Només cal que es donin d'alta a:

 Vull donar-me d'alta

D'aquesta manera rebrant, de primera mà, tota la informació que generen els esbarts.


També ens agradaria que ens fessiu arribar totes les notícies que genera el vostre esbarts, així com comentaris o reflexions al voltant de la dansa catalana. Ens les podeu fer arribar via correu electrònic a agrupament@esbarts.cat o bé directament al web de l'Agrupament: esbarts.cat/notícies

També ens podeu fer arribar informació sobre les vostres ballades o altres actes que organitzeu a través de esbarts.cat/agenda

Igualment us demanem que participeu en els Facebook de l'agrupament:

Facebook

Grup del facebook

Altres adreces d'interès

Tornaveu Butlletí de l'ENS de l'Associacionisme Cultural

Direcció General de Cultura Popular

Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona

 

facebook
AGRUPAMENT D’ESBARTS DANSAIRES DE CATALUNYA
Carrer València, 558, 6è 1a. Barcelona · Tel. 93 245 61 65
agrupament@esbarts.cat · www.esbarts.cat