Diu que ha anat fent al seu aire, que ha fet vida a mil ciutats...

PUNT INFORMATIU 261

juny-2021

Diu que ha anat fent al seu aire, que ha fet vida a mil ciutats...

Taller: formació audiovisual

Taller: formació audiovisual
La pandèmia ha fet més necessari que mai poder presentar els nostres espectacles en suport audiovisual. Bé a les xarxes, bé en streaming.Per això aquest taller ens ensenyarà de manera teòrica i pràctica com podem gravar les nostres actuacions.Formador: Jaume Sucarrats (Productor audiovisual) A sota trobareu enllaços a produccions i direccions de Jaume Sucarrats.Dia: 26 de juny a les 10h (fins les 13, aprox.)Lloc: Sabadell Cultura: C/ Ribot i Serra, 265 - Sabadell

Subvencions de l'àmbit de la cultura popular i tradicional

Departament de CulturaSubvencions per a la restauració, conservació i millora d'equipaments culturals d’associacions i fundacions de l’àmbit de la cultura popular i tradicionalSón subvencions per contribuir econòmicament durant un període biennal a l'adequació d'equipaments culturals a Catalunya (teatres auditoris, sales polivalents, ateneus, casals de cultura i altres equipaments culturals) propietat de fundacions i associacions amb domicili social a Catalunya, de l'àmbit de la cultura popular i tradicional catalana i aranesa.A qui va dirigit?

Subvencions per a despeses estructurals

Departament de CulturaSubvencions per a despeses estructurals d'entitats de cultura popular i tradicional afectades pel cessament de l'activitat per la COVID-19Són subvencions per contribuir econòmicament a finançar les despeses estructurals de les entitats de cultura popular i tradicional catalana i aranesa afectades pel cessament de l'activitat cultural amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.A qui va dirigit?

Oberta la convocatòria dels IV Premis de l’Associacionisme Cultural

 Oberta la convocatòria dels IV Premis de l’Associacionisme Cultural
Després de la cancel·lació obligada de l’edició anterior, es tornen a posar en marxa els Premis Antoni Carné. Fins al 30 de setembre, entitats, organitzacions i persones que treballen en la difusió de l’associacionisme i la cultura popular a Catalunya poden presentar les seves candidatures enviant al correu electrònic premis@ens.cat el formulari corresponent que trobaran al web de l'ENS.

Agustí Cohí Grau (El Vendrell 1921- Barcelona 2012)

Agustí Cohí Grau (El Vendrell 1921- Barcelona 2012)
La dansa catalana ha tingut la sort de comptar amb grans instrumentadors i compositors, que li han sabut donar una riquesa musical gairebé única dins l’àmbit de la cultura popular. Entre ells, per la qualitat, pel grau d’implicació i per la quantitat de les aportacions, destaca la figura del mestre Agustí Cohí Grau, de qui avui es celebra el centenari del seu naixement.

Presentació del grup Corpus a l’espai Espona de Rubí

El passat diumenge 6 de juny va tenir lloc la presentació del grup Corpus a l’espai Espona de Rubí, que va servir per mostrar tot el treball fet fins ara i per informar de quins seran els propers projectes del grup.Corpus es defineix com un grup de treball, un grup d'amics que estima la dansa tradicional. Tenen com a finalitat crear, investigar i remoure la dansa tradicional a través de la seva mirada, oferint un espai de treball pràctic i reflexiu i generant espais que permetin fer créixer i millorar el sector.

Esbarts-Escoles: Esbart Egarenc de Terrassa

Esbarts-Escoles: Esbart Egarenc de Terrassa
PARTICIPACIÓ DE L’ESBART EGARENC DEL SOCIAL DE TERRASSA EN ACTIVITATS I TALLERS D’ESCOLES I INSTITUTS DE LA CIUTAT L’Esbart Egarenc del Social amb més de 63 anys d’experiència a la ciutat ha desenvolupat una tasca de difusió de la dansa catalana a escoles i instituts de Terrassa. Amb l’ajuda voluntària de monitors i monitores dels grups infantils i juvenils, així com dansaires del Cos de Dansa, l’Esbart Egarenc ho ha aconseguit.Els tallers i activitats a les escoles i institut, en general, acostumen a consistir en:

Esbart Sant Jordi del Foment Martinenc. Medalla d’Argent de Sant Martí.

Esbart Sant Jordi del Foment Martinenc. Medalla d’Argent de Sant Martí.
L’1 de juny a l’Auditori de Sant Martí de Barcelona es va fer la cerimònia d’entrega dels 58 ns Premis Sant Martí. Amb la presència del regidor del districte Sr. David Escudé i  de tots els càrrecs del districte. Es va fer entregar a l’Esbart Sant Jordi la Medalla d’Argent de Sant Martí, amb motiu del seu 50è aniversari i la tasca desenvolupada envers la dansa catalana i  la cultura popular del nostre País.

Diumenge, 20 juny 2021 # Hora: 18h

XXIè Festival de dansa Vila d'Esplugues

Lloc: Pista coberta Parc Pou d'en Fèlix
Població: Esplugues de LLobregat
Esbart intèrpret: Esbart Vila d'Esplugues

Dijous, 24 juny 2021 # Hora: 19h

Tornem-hi

Lloc: Teatre de la Passió
Població: Olesa de Montserrat
Esbart intèrpret: Esbart Olesà

Dissabte, 26 juny 2021 # Hora: 21:30

Temps de Dansa

Lloc: Plaça de l'Om
Població: Sant Cugat
Esbart intèrpret: Grup Mediterrània de Sant Cugat

Dilluns, 28 juny 2021 - Divendres, 30 juliol 2021

Casal d'estiu Arrels

Lloc: Escola Sant Jordi
Població: Lleida
Esbart intèrpret: Organitza Esbart Arrels de Lleida

Dilluns, 28 juny 2021 # Hora: 22:00

Ballada de l’Esbart Dansaire de Rubí al Parc del Castell

Lloc: Parc del Castell
Població: Rubí
Esbart intèrpret: Esbart Dansaire de Rubí

Dissabte, 17 juliol 2021

A la panxa del bou

Lloc: Gelida
Esbart intèrpret: Esbart Rocasagna


Altres informacions

Ajuda'ns a fer que el PUNT INFORMATIU arribi a tots els balladors dels esbarts.

Estaria bé que tots els balladors dels esbarts rebessin el Punt Informatiu. Els el podem enviar. Només cal que es donin d'alta a:

 Vull donar-me d'alta

D'aquesta manera rebran, de primera mà, tota la informació que generen els esbarts.


També ens agradaria que ens féssiu arribar totes les notícies que genera el vostre esbart, així com comentaris o reflexions al voltant de la dansa catalana. Ens les podeu fer arribar via correu electrònic a agrupament@esbarts.cat o bé directament al web de l'Agrupament: esbarts.cat/notícies

També ens podeu fer arribar informació sobre les vostres ballades o altres actes que organitzeu a través d'esbarts.cat/agenda

Igualment us demanem que participeu en el Facebook de l'agrupament:

Facebook

Grup del Facebook

Altres adreces d'interès

Direcció General de Cultura Popular

Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona

Diputació de Barcelona: Cultura Popular

L'Espona, Centre de la Dansa Tradicional Catalana

Tornaveu Butlletí de l'ENS de l'Associacionisme Cultural

Listado de fechas de intercambios de grupos folclóricos

facebook
AGRUPAMENT D’ESBARTS DANSAIRES DE CATALUNYA
Carrer València, 558, 6è 1a. Barcelona · Tel. 93 245 61 65
agrupament@esbarts.cat · www.esbarts.cat