A l'agost: vacances

PUNT INFORMATIU 277

agost-2018

A l'agost: vacances

Utilitzem prou l'agenda de l'Agrupament?

Utilitzem prou l'agenda de l'Agrupament?
El web de l'Agrupament disposa d'una agenda on es poden recollir totes les activitats que els esbarts associats realitzen. És un agenda fàcil d'utilitzar on cada esbart pot "penjar" aquells actes que cregui oportú, acompanyats de les informacions que consideri importants, inclosa una imatge o fotografia. Utilitzem prou aquesta eina?

Un País que Dansa

Un País que Dansa
El 6 de juliol del 2002 i dins dels actes del Centenari dels Esbarts és van fer un seguit d'actes al Teatre Nacional de Catalunya. Exposició de vestuari, Xerrada parlant de la relació de la festa i la dansa... i danses.A la mediateca d'Esbarts.cat hem penjat els vídeos d'aquestes danses per si les voleu consultar. Aquí els teniu:

Presentació activitats Festa Major Sabadell 2018

Presentació activitats Festa Major Sabadell 2018
L'Esbart Sabadell Dansaire serà present a la presentació del programa de Festa Major 2018 de Sabadell i prepararà i oferirà la beguda de "La Bola" - la beguda que es serveix al Ball de la Bola de Sabadell - a tots els assistents.

On hi ha esbarts de l'Agrupament?

On hi ha esbarts de l'Agrupament?
A l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, a vegades, rebem trucades o correus electrònics demanant on hi ha esbarts. ALgú que vol integrar-se en algun esbart prop de casa seva. Nosaltres els diem que cerquin al nostre web quin esbart tenen més a prop.Per facilitar aquesta feina, hi també per a que us puguin localitzar directament hem creat un google map amb la localització dels esbarts de l'Agrupament. 

Nou taller per aprendre repertori

Nou taller per aprendre repertori
Des de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires procurem organitzar un cop al trimestre un taller per aprendre nou repertori. Es tracta d'ensenyar, durant un matí, una o dues danses, depenent de la dificultat, per tal que els membres dels esbarts participants puguin incorporar aquestes danses al seu repertori habitual.Acabat el taller facilitem als assistents una gravació de la música, les partitures corresponents i un vídeo per tal de poder recordar la dansa quan es vulgui muntar a l'esbart corresponent.

11 de setembre i ball de l'homenatge

11 de setembre i ball de l'homenatge
Com cada any animem a tots els esbarts a proposar al seu ajuntament de fer el ball d'Homenatge dins dels actes que se celebrin per commemorar la DIADA NACIONAL. Cada any són més els pobles i ciutats on es balla el ball d'homenatge contribuint a destacar que la dansa popular pot ser una dansa "amb sentit", ben emmarcada en el moment actual i que els esbarts són entitats vives i ben presents.Si balleu l'Homentage i en feu fotografies o gravacions en vídeo, envieu-nos-les i les publicarem al web de l'Agrupament. agrupament@esbarts.cat

Des del Consell de l'Agrupament

Des del Consell de l'Agrupament
Volem aprofitar aquest Punt Informatiu de l'agost per comentar-vos alguns dels temes en que estem treballant des del Consell.Trobada per demarcacions amb els esbarts

Necessitem fotografies

Necessitem fotografies
Benvolguts/desCom us vàrem explicar a la passada assemblea, estem preparant una exposició itinerant, que podrà utilitzar qualsevol dels esbarts que ho sol·licitin, i que amb el títol "Què fem els esbarts? ",vol ser una mostra de les diferents activitats que fem.La idea és fer diferents panells ( roll-up ) que sota els títols:

Dissabte, 18 agost 2018 # Hora: 18,30h

Danses a la cercavila de Festa Major

Lloc: Carrers i places
Població: Gelida (Alt Penedès)
Esbart intèrpret: Dansaires i obert a qui vulgui participar

Dissabte, 25 agost 2018 # Hora: 22'30

XXXIII ORENETA D'OR CIUTAT DE MANRESA

Lloc: PLAÇA MAJOR
Població: MANRESA
Esbart intèrpret: ESBART DANSAIRES MANRESANS

Dimarts, 28 agost 2018 # Hora: 21h

Espectacle de Festa Major a Torroella de Montgrí

Lloc: Auditori Espai Ter
Població: Torroella de Montgrí (Baix Empordà)
Esbart intèrpret: Grup Montgrí Dansa, de Torroella de Montgrí

Dimarts, 11 setembre 2018 # Hora: 12:00

Actuació a l'acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya

Lloc: Parc Onze de Setembre
Població: Esplugues de Llobregat
Esbart intèrpret: Esbart Vila d'Esplugues


Altres informacions

Ajuda'ns a fer que el PUNT INFORMATIU arribi a tots els balladors dels esbarts.

Estaria bé que tots els balladors dels esbarts rebessin el Punt Informatiu. Els el podem enviar. Només cal que es donin d'alta a:

 Vull donar-me d'alta

D'aquesta manera rebrant, de primera mà, tota la informació que generen els esbarts.

 


També ens agradaria que ens fessiu arribar totes les notícies que genera el vostre esbarts, així com comentaris o reflexions al voltant de la dansa catalana. Ens les podeu fer arribar via correu electrònic a agrupament@esbarts.cat o bé directament al web de l'Agrupament: esbarts.cat/notícies

També ens podeu fer arribar informació sobre les vostres ballades o altres actes que organitzeu a través de esbarts.cat/agenda

Igualment us demanem que participeu en els Facebook de l'agrupament:

Facebook

Grup del facebook

Altres adreces d'interès

Direcció General de Cultura Popular

Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona

Dipuació de Barcelona: Cultura Popular

L'Espona, Centre de la Dansa Tradicional Catalana

Tornaveu Butlletí de l'ENS de l'Associacionisme Cultural

Listado de fechas de intercambios de grupos folclóricos

facebook
AGRUPAMENT D’ESBARTS DANSAIRES DE CATALUNYA
Carrer València, 558, 6è 1a. Barcelona · Tel. 93 245 61 65
agrupament@esbarts.cat · www.esbarts.cat