Si vols casa sense fi, talla la fusta per Sant Martí

PUNT INFORMATIU 259

novembre-2017

Si vols casa sense fi, talla la fusta per Sant Martí

50 anys fent dansa-Esbart Rocasagna

Ja s'acosta, ja ho tenim a sobre, falta un mes per la data mes esperada. El dissabte dia 2 de Gener a les 21 h en el Poliesportiu municipal  farem el Festival per celebrar els 50 anys de l'inici de l'esbart Rocasagna.Ja hem fet algunes activitats singular dins aquest any d'aniversari.

Les gitanes de Mataró busca balladors

Les gitanes de Mataró busca balladors
L'associació Mestres del Gai Saber, membre de l'Agrupament, impulsa el ball de gitanes de Mataró, ball que va recuperar ara farà 9 anys. És un ball de gitanes participatiu i obert a tothom que vulgui ballar-lo.Assagen els diumenges a la tarda, a les 6h, a l'escola Marta Mata de Granollers. Just estan començant els assajos per ballar les gitanes de Mataró al febrer, i busquen nous balladors.SI esteu interessats en participar en aquestes gitanes posaeu-vos en contacte amb:mestresdelgaisaber@hotmail.com

M A N I F E S T del Comitè Executiu del Consell de la Cultura de Barcelona

M A N I F E S T del Comitè Executiu del Consell de la Cultura de Barcelona, de 23 d’octubre de 2017
Arran de la decisió que el govern del Partit Popular ha pres d’aplicar l’Article 155 de la Constitució Espanyola amb el suport d’altres formacions polítiques i amb l’objectiu de suspendre l’autonomia de Catalunya i d’intervenir de manera directa les institucions catalanes, els membres del Comitè Executiu del Consell de la Cultura de Barcelona volem manifestar el següent:

Homenatge a Carles d'Abàsolo

Homenatge a Carles d'Abàsolo
L'HOME DE LES MIL DANSESPrograma:- Presentació i  benvinguda a càrrec de Josep Mª Recasens,  director del Centre Moral i Cultural.- Actuació de l’Esbart Montseny del Centre Moral i Cultural del Poble Nou amb el Ball Cerdà.- Parlament de Carles Masjuan, director de l’Agrupament d’Esbarts dansaires i conductor de l’acte.- Actuació de l’Esbart dansaire de Granollers amb el Ball de donzelles.- Parlament de Jordi Bartolomé, president de l’Esbart Català de Dansaires.

Sol·licitar subvencions

Entre altres punts, la darrera reunió del Consell de l'Associacionisme Cultural va tractar la tramitació de les subvencions que executen les federacions. Des de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural van emplaçar-nos a ser més curosos en la sol·licitud i justificació de les mateixes. Això significa, a explicar més detalladament quines són les iniciatives que volem finançar amb la subvenció i com s'han destinat els recursos atorgats.

Enquesta Panoràmic

A la darrera reunió del Consell de Cultura, del que forma part l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, la Directora General de Cultura popular i Associacionisme ens va demanar que us féssim arribar el prec de col·laborar en l’enquesta que està realitzant PANORÀMICQue és el Panoràmic?El panoràmic és la macro enquesta de les organitzacions. Pretén explicar i millorar l’impacte que generen les organitzacions a la societat a través de l’anàlisi de la seva realitat, la seva funció i evolució i les activitats que desenvolupen.

Aniversaris d'esbarts al 2018

  Aniversari d’esbarts al 2018La Direcció General de Cultura Popular ens demana dades dels esbart que, l'any vinent, celebren un aniversari (50, 75, 100...) Coincidint amb el dia del voluntariat fan un acte en el que reconeixen les entitats que celebren algun d'aquests aniversaris.

Homenatge als que fan possible el referèndum

Homenatge als que fan possible el referèndum
El dissabte 30 de setembre, a les 12 del migdia, a Sallent (centre de Catalunya) una seixantena de dansaires van ballar el ball d'homenatge dedicat a totes les persones que fan possible el referèndum: Govern de la Generalitat, institucions, associacions de tota mena, moviments ciutadans que col·laboren per fer-ho possible i, especialment, a totes les persones que diumenge tenien previst anar a votar.El balladors, convocats per l'Agrupament d'Esbarts Dansaires i proviners de diferents esbarts de Catalunya, es van col·locar en cercles concèntric i mirant en fora, cap a Catalunya.

Programa d’impuls de les danses populars vives a l’ensenyament primari

Programa d’impuls de les danses populars vives a l’ensenyament primari
La Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura conjuntament amb el Servei d’Ordenació Curricular d’Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Ensenyament, s’ha presentat el “Programa d’impuls de les danses populars vives a primària” per al curs 2017-2018. 

Dissabte, 18 novembre 2017 # Hora: 21h

38è Recital de Dansa i Música Folklòrico-Religiosa

Lloc: Parròquia de Sant Martí del Clot (Pl. Canonge Rodó, nº 3)
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Esbart Sant Martí de Barcelona

Diumenge, 19 novembre 2017 # Hora: 18 h

75è Aniversari Esbart de l'Orfeó Gracienc

Lloc: Teatre de la Salle Gràcia. Plaça del Nord 14
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Esbart de Dansaires de l'Orfeó Gracienc

Dissabte, 25 novembre 2017 # Hora: 20:00

CONTR@BAN@

Lloc: Teatre Societat Musical La Lira Ampostina
Població: Amposta
Esbart intèrpret: Esbart Sant Martí de Barcelona i Societat Musical La Lira Ampostina

Dissabte, 25 novembre 2017 # Hora: 18 h

Ballada del soci-festa del 109è aniversari

Lloc: A concretar
Població: Barcelona
Esbart intèrpret: Esbart Català de Dansaires. Totes les seccions.

Dissabte, 02 desembre 2017 # Hora: 18h

Trobada d'Esbarts Jordi Torres

Lloc: Centre Parroquial
Població: Sarrià - Barcelona
Esbart intèrpret: Esbart Sarrià i d'altres

Dissabte, 02 desembre 2017 # Hora: 21 h

Festival 50 anys fent dansa

Lloc: Poliesportiu municipal
Població: Gelida
Esbart intèrpret:

Dimecres, 13 desembre 2017 # Hora: 11.00

Santa LLúcia

Lloc: Plaça de la Vila
Població: Gelida
Esbart intèrpret: Esbart Rocasagna

Dimarts, 26 desembre 2017 # Hora: 18:30

Participació als Pastorets de Terrassa

Lloc: Teatre Principal de Terrassa
Població: Terrassa
Esbart intèrpret: Esbart Egarenc del Centre Cultural el Social de Terrassa


Altres informacions

Ens agradaria que ens fessiu arribar totes les notícies que genera el vostre esbarts, així com comentaris o reflexions al voltant de la dansa catalana. Ens les podeu fer arribar via correu electrònic a agrupament@esbarts.cat o bé directament al web de l'Agrupament: esbarts.cat/notícies

També ens podeu fer arribar informació sobre les vostres ballades o altres actes que organitzeu a través de esbarts.cat/agenda

Igualment us demanem que participeu en els Facebook de l'agrupament:

Facebook

Grup del facebook

Altres adreces d'interès

Tornaveu Butlletí de l'ENS de l'Associacionisme Cultural

Direcció General de Cultura Popular

Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona

facebook
AGRUPAMENT D’ESBARTS DANSAIRES DE CATALUNYA
Carrer València, 558, 6è 1a. Barcelona · Tel. 93 245 61 65
agrupament@esbarts.cat · www.esbarts.cat