Quan el juny entra, agafa la falç i neteja l'era.

PUNT INFORMATIU 248

juny-2020

Quan el juny entra, agafa la falç i neteja l'era.

Desconfinament dels esbarts

Molts esbarts us heu dirigut a l'Agrupament demanant si sabem quan podrem tornar als assajos normals.Us hem de dir que estem en contacte permanent amb la Direcció General de Cultura Popular. Aquesta Direcció General va elaborar un protocol amb l'assessorament de totes les Federacions de Cultura Popular. Aquest protocol ha de ser validat pel Procicat. De moment no està validat. Per això no s'ha fet públic. De seguida que el rebrem us el farem arribar.

Un home gran: Juli Sanclimens, president de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires

Un home gran: Juli Sanclimens, president de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires
Un home gran: Juli Sanclimens, president de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires 

Conviure amb el COVID-19

Conviure amb el COVID-19
El COVID-19 ens va agafar a tots per sorpresa. En tots els sentits. De primer, quinze dies tancats a casa. Alguns, potser, vam pensar que passats aquests quinze dies podríem tornar a la normalitat, entenent per normalitat el que veníem fem fins a mitjans de març. Després vam veure que no eren quinze dies, sinó que trigaríem uns dos mesos a tornar a la normalitat. Més tard ens adonàrem que la normalitat trigaria una mica més, però que podríem tornar a realitzar les activitats tal com les anàvem fent.

Ball Popular de Gitanes de Sant Vicenç de Castellet 2020

Ball Popular de Gitanes de Sant Vicenç de Castellet 2020
El diumenge 31 de maig, Sant Vicenç de Castellat va tenir les seves gitanes. Confinades. Reproduiem un article d'en David Garriga, publicat a www.naciodigital.cat on s'explica com es va gestar aquesta edició del ball de gitanes. Una bona porposta.No fa ni un mes vaig rebre un WhatsApp amb una pregunta un pèl estranya, que no vaig acabar d'entendre amb l'escrit; automàticament, vaig trucar a la persona en qüestió perquè m'expliqués què estava passant pel seu cervell.

BRINDIS VIRTUAL!

BRINDIS VIRTUAL!
BRINDIS VIRTUAL !!! L'Esbart Sant Jordi del Foment Martinenc de Barcelona està d'Aniversari. Per aquests cinquanta anys teníem previst un munt d'actes per celebrar com calia aquesta efemèride. Per les circumstàncies que tots sabem això no ha estat possible, només vàrem poder fer, el diumenge 19 de gener a la sala d'actes del Foment Martinenc, l'acte de presentació de tots els actes previstos, tal com vam informar en el punt informatiu del mes de febrer.

29 d'abril Dia Internacional de la Dansa

29 d'abril Dia Internacional de la Dansa
Aquest any ballarem més que mai.24 hores seguides de dansa catalana, tradicional i d'arrel

Suspesa la cloenda de la Roda Catalònia

Després de rebre comentaris i preguntes d'alguns representants dels esbarts components de la Roda i atès que pràcticament tots els ajuntaments de Catalunya han suspés les seves festes, maig inclòs, creiem que el 7 de juny és molt aviat per fer qualsevol activitat.


Altres informacions

Ajuda'ns a fer que el PUNT INFORMATIU arribi a tots els balladors dels esbarts.

Estaria bé que tots els balladors dels esbarts rebessin el Punt Informatiu. Els el podem enviar. Només cal que es donin d'alta a:

 Vull donar-me d'alta

D'aquesta manera rebran, de primera mà, tota la informació que generen els esbarts.


També ens agradaria que ens féssiu arribar totes les notícies que genera el vostre esbart, així com comentaris o reflexions al voltant de la dansa catalana. Ens les podeu fer arribar via correu electrònic a agrupament@esbarts.cat o bé directament al web de l'Agrupament: esbarts.cat/notícies

També ens podeu fer arribar informació sobre les vostres ballades o altres actes que organitzeu a través d'esbarts.cat/agenda

Igualment us demanem que participeu en el Facebook de l'agrupament:

Facebook

Grup del Facebook

Altres adreces d'interès

Direcció General de Cultura Popular

Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona

Diputació de Barcelona: Cultura Popular

L'Espona, Centre de la Dansa Tradicional Catalana

Tornaveu Butlletí de l'ENS de l'Associacionisme Cultural

Listado de fechas de intercambios de grupos folclóricos

facebook
AGRUPAMENT D’ESBARTS DANSAIRES DE CATALUNYA
Carrer València, 558, 6è 1a. Barcelona · Tel. 93 245 61 65
agrupament@esbarts.cat · www.esbarts.cat